Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanultok idegen nyelvet?

Hogyan tanultok idegen nyelvet?

Figyelt kérdés

Angol tételeket tanulok és hát igencsak megküzdök velük.. Pedig nem magolom, előtte megtanulom az összes ismeretlen szót és próbálok fokozatosan 'építkezni' de nagyon nehezen tudok beleverni egy mondatot a fejembe és amilyen nehezen ment bele, olyan gyorsan ki is megy belőle..

Mit tehetnék a hatékonyabb tanulás érdekében?

2011. jan. 19. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Az mit jelent, hogy "tételeket"? Témákat, amikről beszélned kell?
2011. jan. 19. 18:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen. :)
2011. jan. 19. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:
És milyen témák? Mire tanulod? Csak mert nagyban függ attól, hogy a csigák génmanipulációjáról kell-e beszélni, vagy arról, hogy hogy telt a karácsony :D
2011. jan. 19. 18:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem a csigák génmanipulációjáról kell beszélnem. :D

Érettségire készülök, teljesen hétköznapi dolgok, mint egészség-betegség, környezetszennyezés, technológia stb, de nekem akkor is nehezen megy.. :S

2011. jan. 19. 18:46
 5/9 anonim válasza:
Ugy erzem, kicsit lekestel vele. Folyamatosan kellett volna tanulj, magadtol kidolgozd a teteleket es utana atnezd, nem utolso percekbe bemagolni.
2011. jan. 19. 18:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó percekben? Január közepe van, a szóbeli érettségi június közepén lesz.
2011. jan. 19. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Őőő, nem tudom, az érettségin hogy megy, én nyelvvizsgán voltam, és ott tudtam, hogy k.b. milyen témák lesznek, de én nem is akartam beleverni a fejembe, hanem csak tudtam, hogy mit kell és hogyan megfogalmazni. Tehát ne mondatonként tanuld, hanem tudd, hogy k.b. milyen sorrendben és mit szeretnél elmondani, így majd összeáll, és sokkal átláthatóbb.
2011. jan. 19. 20:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. Szerintem idegen nyelvből nem lehet tételeket tanulni. Ha tudsz beszélgetni angolul, tudod a szavakat, nem kell szó szerint bemagolni a tételeket....Nagyjából tudd, hogy mi miről szól, és utána úgysem hiszem, hogy kiselőadást kell majd tartanod, hanem beszélgetés lesz...Bár én is csak nyelvvizsgán voltam, érettségin nem.
2011. jan. 20. 15:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam a nyelvvizsgára, hogy előbb megtanultam a szavakat, tudtam, hogy kb. mit jó érinteni a beszélgetés alatt, és magamban elmondtam. Le sem írtam, se semmi.

De ez egyénfüggő.

2011. jan. 20. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!