Milyen technikával tanultok nyelvet és hogyan osztjátok be a tanulni valót? Többi lent!
Egyszerű. Nyelvtanra odafigyelsz és megtanulod suliban, aztán beszerzel rengeteg adott nyelvű filmet/sorozatot és megtanulod úgy.
Én angolt általánosban sosem tanultam, gimiben 2 évig tanultam (német mellett) és megvolt a középfokú nyelvvizsga, mert a hobbim (sok sok sorozat-videó nézés :P) segítségével rengeteg szót tanultam meg.
Én heti 2x megyek a tanfolyamra.
Hétfő: Óra után még aznap elkészítem az írásbelit és átnézem a szavakat, bejelölöm a nehezeket, különböző színnel kihúzom a névelőket. Beosztom 2-3 csoportba mennyiségtől függően.
Kedd: délután megtanulom az első adag szót, majd átnézem az előzőeket. Ha van még kedvem, csinálok másik könyvből (nem a tanfolyamosból) feladatokat, amik nehezen mennek.
szerda: a második adag szót tanulom meg, átnézem az előzőt, feladatozok, vagy fordítok valami érdekeset. Mindig amihez kedvem van, úgyis csak azt jegyzem meg, ami érdekel.
csütörtök: tanfolyam előtt megtanulom az utolsó adag szót vagy ha nincs már, akkor átnézem az előzőeket.
Óra után elkészítem a leckét...
... és így tovább.
Esténként német nyelvű DVD-ket nézek.
Ha van kedvem. Ha agyhalottnak érzem magam, úgysem tanulok belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!