Milyen technikaval tanulnal meg holnapra 50 orszagnevet, illetve a fovarosukat?
Hát, magolva szerintem.
Amikor nekünk az kellett, akkor így csináltam. A lehető legszarabb mód, de amiben nincs logika, azt sehogy máshogy nem lehet megtanulni mint leülve és beseggelve.
Egymás mellé tettem 2 oszlopba: ország-főváros. Persze a papírt is kézzel írtam, addig is tanultam.
Utána vagy 30x végigolvastam hangosan: ország-főváros stb stb stb.
Utána papírral letakartam a fővárost, és országnév-mit mondanék-papír lecsúsztat- helyes/helytelen válasz.
És így. :)
Nem,csak pl a tanar mond egy fovarost es te leirod h melyik orszaghoz tartozik,es forditva.
Raadasul ilyen kevesbe ismert orszagokrol van szo.Ha olvasgatom nem fogok fel egyet sem.
Mit tegyek hogy rogzuljenek?
Nézegesd térképen. Helyhez kötve, vizuálisan könnyen rögzül. Ha maga az ország nehezen is, de a környezetéből sikerülhet ráasszociálni.
Még talán azt is megpróbálhatod, hogy neten rákeresel és képeket nézegetsz az országról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!