Ha ezelőtt 40 éve jártunk a Holdon az akkori technikával, akkor azóta miért nem mentünk vissza? Bármiféle okból pl. kutatás céljából.
Figyelt kérdés
Számomra kicsit fura és érdekes, hogy a mostani "csúcstechnológiával", merthogy a telefonomba több technika van mint 10 évvel ezelőtt az egész házunkban volt, szóval hogy nincsenek a Holdon kutatóbázisok meg ilyenek. Jó értem én hogy nincs ott semmi, meg látjuk távcsővel meg minden, de akkor is.2011. okt. 29. 11:38
1/6 anonim válasza:
Azért, mert marha sokba került és nincs gyakorlati haszna.
2/6 anonim válasza:
Minek? Gondolj bele, csomó üzemanyag pazarlás a semmiért.
3/6 anonim válasza:
Mert régen a hidegháború miatt (és a hozzá köthető agymosás miatt) az emberek elviselték az extra adókat, és a hatalmas terheket, amiket rájuk róttak az űrkutatás támogatása miatt.
Arról nem is beszélve, hogy manapság ha egyetlen ember is meghalna, az egész világ felháborodna, hogy azonnal fejezzük be az űrkutatást, mert milyen veszélyes. Régen hősi halottak lettek belőlük.
4/6 A kérdező kommentje:
Értem. Inkább az ilyen dolgokra költenék a pénzt nem pedig háborús technikákra, meg hasonló dolgokra. Meg országok összefogásával pénzt lehetne fordítani kutatásokra meg alternatív erőforrásokra. Bár amíg olaj van ez nem megvalósítható, meg amíg egyes embereknek túl sok pénz és ezáltal hatalom van a kezében.
2011. okt. 29. 21:03
5/6 anonim válasza:
6/6 anonim válasza:
Ha nagyon érdekelne az ilyesféle technológia, akkor azt mondanám nézd meg ezt a sorozatot, és rájössz, hogy most mivel foglalkoznak :)
Cosmos.a.space.Tíme.odyssey.s01
Azaz
Kozmosz: történetek a világegyetemről
Profin megcsinált sorozat, én most tartok a 2.résznél :)
Jól elmagyarázza a világegyetem lényegét, meg úgy mindent ami ezzel kapcsolatos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!