Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanultok? Mi a...

Milyen nyelvet tanultok? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 19:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg anglt, holnap nyelvvizsgázom - akkor szerettem meg, amikor elkezdtem tanulni. Nekem sokkal-sokkal logikusabb és tanulhatóbb, mint a német :)

Németből van egy közzépfokúm, ami jól jött, amikor nemzetközi fuvarszervezőként dolgoztam. Problémám a német taníással az, hogy a legtöbb helyen csak a Hochdeurtsch-ot hallod nyelvsulikban, aztán az életben kiderül, hogy nagyon kevés német beszél így. Az osztrákokról már ne is beszéljünk :) Nekem nagyon nehéz volt a németet tanulnom, nehezen állt rá az agyam a névelőkre

Olasz - 4 évig tanultam, ha sikerül az angolom, ebből ugrok neki a nyelvvizsgának terveim szerint :) Könnyű, rááll az agyam és könnyű visszarázódni (4 évig nem hallottam már olasz szót, amikor kint voltunk velencében, de mégis mindent értettem!). Mondjuk olasz dédfaterral, lehet hogy a véremben van :)

Latin - suliban tanultam 2 évig, jó alap volt az olaszhoz + rejtvényfejtésnél jól jön.. Amúgy semmi extra :)

kínai - fél évig bepróbálkoztam ezzel is, de szerintem ehhez minimum kínainak kell születni. baromira nehéz!!!

üdv: jaina

2009. ápr. 17. 14:58
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

jelenleg nem tanulok nyelvet, de régebbi tapasztalataim:

angol: 10 évig tanultam, utána előrehozva leérettségiztem és megcsináltam a felsőfokú nyelvvizsgát, szerettem mindig is, de a suliban nagyon gyenge színvonalú volt az óra, soha nem volt kivel versenyeznem a tudásban és ez rossz volt, mert különben sokkal jobban tudhatnék, jelenlegi tudásommal nem vagyok elégedett, fogok folytatni, a főiskolát szeptemberben kezdem... angol nyelvű képzésen ;)

spanyol: 2,5 évig tanultam, utána leérettségiztem és megcsináltam a középfokot belőle, imádtam, de a suli már megint nem volt elég nekem és a tanfolyam elég drága, de nagyon szeretném folytatni, minél előbb :)

ja és magamtól tanulgattam franciául és oroszul is, de azokkal sokra nem jutottam, nem volt rá elég időm, de majd ha lesz megtanulom mindkettőt rendesen, mert tetszenek :)

2009. ápr. 17. 16:02
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Jaina!sok szerencsét a nyelvizsgádhoz!
2009. ápr. 17. 19:54
 14/24 anonim ***** válasza:
Jelenleg én angolt tanulok....nagyon utálom az egészet. Azt belátom, hogy könnyű nyelv de semmi érdekesség nincs benne 9 éve szenvedek vele...második nyelvet sajnos nincs lehetőségem tanulni de ezt már én szúrtam el azzal, hogy rossz középiskolát választottam :(
2009. ápr. 18. 11:31
 15/24 anonim válasza:
20.32 :))) koszi,hogy megnevettettél ezen a kesoi oràn!!! birom a humorod!! :)
2009. ápr. 18. 23:52
 16/24 anonim ***** válasza:

Angol:általános iskolában két nyelvet lehetett választani:német vagy angol.Negyedik óta tanulom.

Gimit most kezdtem,haladós csoportban vagyok.Hatszor van egy héten.

Nem nagyon szeretem,mert nincs sikerélménnyem.

Akár szeretem akár nem,kell.

Olasz:kellett választani második nyelvet.Az órák nem annyira tetszik,de nem a tanár miatt.

2009. ápr. 19. 19:50
 17/24 anonim ***** válasza:

Az angolt már hét éve tanulom - eleinte mindig más tanárral, semmit sem ért, aztán egy nyelvis évvel úgy a középfokú szintjén vagyok. Nem tudom még, hogy letegyem-e, vagy maradjak annál, hogy emelt szintű érettségi... egyébként még magasabb szinten sem bonyolult a nyelvtana, a kiejtése logikátlan ugyan, de ha elkezded, akkor "ragad rád, mint a szemét", ahogy az olasztanárnőm fogalmazott. Szóval tehát a második nyelvem az olasz. :)

Kicsit bánom, hogy ezt választottam, mert egyrészt nincs a lehetséges érettségi tárgyak között, amikkel továbbtanulhatok, másfelől pedig nagyon megfogott a francia, amit viszont így csak külön tanárnál tudnék tanulni. Az olasz egyébként nem nehéz, szép és dallamos, könnyű a kiejtése, és eddig a nyelvtanába se haltunk bele. Persze a hülye kivételeiktől néha az ember falba veri a fejét. :D

2009. ápr. 22. 06:56
 18/24 anonim ***** válasza:

angol+német nekem az angol nyelv sokkal könnyebben megy, a tanár is normálisabb :D, és jobban teccik ;)xD:D

a németet nem bírom...

2009. ápr. 22. 13:34
 19/24 anonim ***** válasza:

Angolt tanulom 7 éve, a világ legrosszabb nyelve, nagyon utálom.

És orosz, ami nagyon jó, gyönyörű nyelv, nagyon érdekes.

2009. ápr. 22. 15:35
 20/24 treffhetes válasza:

németből van egy nyelvvizsgám meg egy érettségim,angolból készülök emelt szintű érettségire (a németem is az),egy ideig tanulgattam oroszt is,csak sok dolog jött közbe,és sajnos nem volt időm,de szerettem.következő cél a svéd (vagy legalább vmelyik skandináv nyelv),aztán a finn,de ez még sokára lesz

a görög is érdekelne,de az egyelőre nem cél,csak majd ha egyszer a távoli jövőben nem tudok mit kezdeni magammal:)

2009. ápr. 22. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!