Milyen nyelvet tanultok? Mi a véleményetek róla?
Jelenleg anglt, holnap nyelvvizsgázom - akkor szerettem meg, amikor elkezdtem tanulni. Nekem sokkal-sokkal logikusabb és tanulhatóbb, mint a német :)
Németből van egy közzépfokúm, ami jól jött, amikor nemzetközi fuvarszervezőként dolgoztam. Problémám a német taníással az, hogy a legtöbb helyen csak a Hochdeurtsch-ot hallod nyelvsulikban, aztán az életben kiderül, hogy nagyon kevés német beszél így. Az osztrákokról már ne is beszéljünk :) Nekem nagyon nehéz volt a németet tanulnom, nehezen állt rá az agyam a névelőkre
Olasz - 4 évig tanultam, ha sikerül az angolom, ebből ugrok neki a nyelvvizsgának terveim szerint :) Könnyű, rááll az agyam és könnyű visszarázódni (4 évig nem hallottam már olasz szót, amikor kint voltunk velencében, de mégis mindent értettem!). Mondjuk olasz dédfaterral, lehet hogy a véremben van :)
Latin - suliban tanultam 2 évig, jó alap volt az olaszhoz + rejtvényfejtésnél jól jön.. Amúgy semmi extra :)
kínai - fél évig bepróbálkoztam ezzel is, de szerintem ehhez minimum kínainak kell születni. baromira nehéz!!!
üdv: jaina
jelenleg nem tanulok nyelvet, de régebbi tapasztalataim:
angol: 10 évig tanultam, utána előrehozva leérettségiztem és megcsináltam a felsőfokú nyelvvizsgát, szerettem mindig is, de a suliban nagyon gyenge színvonalú volt az óra, soha nem volt kivel versenyeznem a tudásban és ez rossz volt, mert különben sokkal jobban tudhatnék, jelenlegi tudásommal nem vagyok elégedett, fogok folytatni, a főiskolát szeptemberben kezdem... angol nyelvű képzésen ;)
spanyol: 2,5 évig tanultam, utána leérettségiztem és megcsináltam a középfokot belőle, imádtam, de a suli már megint nem volt elég nekem és a tanfolyam elég drága, de nagyon szeretném folytatni, minél előbb :)
ja és magamtól tanulgattam franciául és oroszul is, de azokkal sokra nem jutottam, nem volt rá elég időm, de majd ha lesz megtanulom mindkettőt rendesen, mert tetszenek :)
Angol:általános iskolában két nyelvet lehetett választani:német vagy angol.Negyedik óta tanulom.
Gimit most kezdtem,haladós csoportban vagyok.Hatszor van egy héten.
Nem nagyon szeretem,mert nincs sikerélménnyem.
Akár szeretem akár nem,kell.
Olasz:kellett választani második nyelvet.Az órák nem annyira tetszik,de nem a tanár miatt.
Az angolt már hét éve tanulom - eleinte mindig más tanárral, semmit sem ért, aztán egy nyelvis évvel úgy a középfokú szintjén vagyok. Nem tudom még, hogy letegyem-e, vagy maradjak annál, hogy emelt szintű érettségi... egyébként még magasabb szinten sem bonyolult a nyelvtana, a kiejtése logikátlan ugyan, de ha elkezded, akkor "ragad rád, mint a szemét", ahogy az olasztanárnőm fogalmazott. Szóval tehát a második nyelvem az olasz. :)
Kicsit bánom, hogy ezt választottam, mert egyrészt nincs a lehetséges érettségi tárgyak között, amikkel továbbtanulhatok, másfelől pedig nagyon megfogott a francia, amit viszont így csak külön tanárnál tudnék tanulni. Az olasz egyébként nem nehéz, szép és dallamos, könnyű a kiejtése, és eddig a nyelvtanába se haltunk bele. Persze a hülye kivételeiktől néha az ember falba veri a fejét. :D
angol+német nekem az angol nyelv sokkal könnyebben megy, a tanár is normálisabb :D, és jobban teccik ;)xD:D
a németet nem bírom...
Angolt tanulom 7 éve, a világ legrosszabb nyelve, nagyon utálom.
És orosz, ami nagyon jó, gyönyörű nyelv, nagyon érdekes.
németből van egy nyelvvizsgám meg egy érettségim,angolból készülök emelt szintű érettségire (a németem is az),egy ideig tanulgattam oroszt is,csak sok dolog jött közbe,és sajnos nem volt időm,de szerettem.következő cél a svéd (vagy legalább vmelyik skandináv nyelv),aztán a finn,de ez még sokára lesz
a görög is érdekelne,de az egyelőre nem cél,csak majd ha egyszer a távoli jövőben nem tudok mit kezdeni magammal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!