Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanultok? Mi a...

Milyen nyelvet tanultok? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 19:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Német-Nagyon szeretem, nekem sokkal érthetőbb, átláthatóbb, mint az angol, csak hát a sok névelő...na az mondjuk nehéz benne.

Angol-Kötelező rossz nekem. Nagyon nem szeretem, régóta tanulom, valamiért mégse megy, sok mindenre kell figyelni, viszont a szavak gyorsan ragadnak.

Görög-Görög vagyok, így ez nekem "kötelező", nagyon szeretem, de NAGYON nehezen megy. Eleve az írása is más, azt megszokni se egyszerű és akkor utána még jön a többi. Egyébként picit hasonlít a németre.

2009. ápr. 16. 19:46
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
(szakmai) angolt- szeretem
2009. ápr. 16. 19:54
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Angol- már rég megvan a nyelvvizsgám, csak még nem tettem le az érettségit..így egy kicsit nyűg nekem az óra.

Német- utálom, nagyon pudvás nyelv..az én fejemben a német nyelv egyenlő a Jürgenekkel és Udokkal, az ócska lunaparkokkal, a 99 lufballonsszal (vagy mivel) és a kövér német családokkal, ahol az apuka nyakában neonzöld műanyag pénztartó-kapszula lóg.Nem utálom a németeket, de mivel ezek a fejemben összefonódtak a nyelvvel, így nem szívesen tanulom.

2009. ápr. 16. 20:32
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

arab: nagyon szeretem, igazi kihívás, arról nem is beszélve, mennyi embernek esik le az álla, mikor írok nekik valamit :o)

német: némettagozatos suliba jártam, 12 évfolyamosba, én nagyon szerettem, és nagyon jól beszéltem, egészen az érettségiig, azóta csak felejtek :(

latin: gimiben ez volt a kötelező második, mert épp nem volt angoltanár. Felesleges időtöltés, ha engem kérdeztek, tele van a fejem hülye memoriterekkel, bár legalább megtanultam időmértékesen verselni :)

2009. ápr. 16. 21:03
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
én már csak franciát,a hangzása tetszik,de retek nehéz írni és olvasni is számomra..a nyelvtana még nem annyira gázos..
2009. ápr. 16. 21:13
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Angolt tanulok már 8 éve- többé-kevésbé szeretem, és manapság már szinte elvárás az angol nyelvtudás, azonban az igazi "szerelem" számomra a francia nyelv, ami bár valamivel nehezebb az angolnál, de sokkal jobban szeretem.
2009. ápr. 16. 21:32
 7/24 tade ***** válasza:
100%
Szia. En felvideken szulettem, igy beszelem a szlovakot is, es nem okoz problemat megerteni a csehet. Suliban nemetet tanultam es erettsegiztem is belolle. Most mar 5 eve kinnt elek Olaszorszagban es anyanyelvi szinten beszelem a nyelvet. :)
2009. ápr. 16. 23:08
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Oroszt tanultam, de már végeztem vele. Nagyon szerettem. Beszélek angolul, és próbáltak négy évig spanyolul is tanítani, sajnos nem az én hibám volt, hogy ennek semmi eredménye. Most is szeretnék nyelvet tanulni (talán a spanyolt folytatni), de nincs időm. :(
2009. ápr. 17. 01:10
 9/24 anonim válasza:
100%

Nekem a kedvenc nyelvem az angol. 8. éve tanulom, kéttannyelvűs gimibe járok, ott is fizika, biosz, töri és földrajz angolul van.

A németet nem szeretem. Számomra nagyon nehéz (azt harmadik éve tanulom), de nyáron meg kéne csinálni a köépfokút.

Oroszt is tanulok 3. éve. Na az elég nehéz! :-) Írni, olvani OK, de nehéz megjegyezni a szavakat, meg nekem még a nyelvtannal is gondom van.

2009. ápr. 17. 06:47
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Én mindegyik nyelvet szerettem/szeretem amit tanultam v. tanulok, kezdve az orosszal, majd gimiben német, később angol. Autodidakta módon meg az olasz, bár sajnos mindegyik nagyon könnyen kikophat, ha nem használjuk...
2009. ápr. 17. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!