Milyen nyelvet tanultok? Mi a véleményetek róla?
Német-Nagyon szeretem, nekem sokkal érthetőbb, átláthatóbb, mint az angol, csak hát a sok névelő...na az mondjuk nehéz benne.
Angol-Kötelező rossz nekem. Nagyon nem szeretem, régóta tanulom, valamiért mégse megy, sok mindenre kell figyelni, viszont a szavak gyorsan ragadnak.
Görög-Görög vagyok, így ez nekem "kötelező", nagyon szeretem, de NAGYON nehezen megy. Eleve az írása is más, azt megszokni se egyszerű és akkor utána még jön a többi. Egyébként picit hasonlít a németre.
Angol- már rég megvan a nyelvvizsgám, csak még nem tettem le az érettségit..így egy kicsit nyűg nekem az óra.
Német- utálom, nagyon pudvás nyelv..az én fejemben a német nyelv egyenlő a Jürgenekkel és Udokkal, az ócska lunaparkokkal, a 99 lufballonsszal (vagy mivel) és a kövér német családokkal, ahol az apuka nyakában neonzöld műanyag pénztartó-kapszula lóg.Nem utálom a németeket, de mivel ezek a fejemben összefonódtak a nyelvvel, így nem szívesen tanulom.
arab: nagyon szeretem, igazi kihívás, arról nem is beszélve, mennyi embernek esik le az álla, mikor írok nekik valamit :o)
német: némettagozatos suliba jártam, 12 évfolyamosba, én nagyon szerettem, és nagyon jól beszéltem, egészen az érettségiig, azóta csak felejtek :(
latin: gimiben ez volt a kötelező második, mert épp nem volt angoltanár. Felesleges időtöltés, ha engem kérdeztek, tele van a fejem hülye memoriterekkel, bár legalább megtanultam időmértékesen verselni :)
Nekem a kedvenc nyelvem az angol. 8. éve tanulom, kéttannyelvűs gimibe járok, ott is fizika, biosz, töri és földrajz angolul van.
A németet nem szeretem. Számomra nagyon nehéz (azt harmadik éve tanulom), de nyáron meg kéne csinálni a köépfokút.
Oroszt is tanulok 3. éve. Na az elég nehéz! :-) Írni, olvani OK, de nehéz megjegyezni a szavakat, meg nekem még a nyelvtannal is gondom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!