Milyen a hatásos módszer nyelvtanuláskor? Úgy értem ti hogy tanultok nyelvet? Mondjuk könkrétan most az angolra gondoltam.
Nem tudom van-e rá lehetőséged, de keress olyan (külföldi) barátokat, akikkel tudod gyakorolni akár msn-en, akár e-mailben.
Vagy pl. én azt is szoktam csinálni, hogy zenét hallgatok és angol a szövege, akkor próbálom megérteni. Ugyanez a módszer a filmekkel.
Aztán olvass sok angol oldalt, vagy lehet kapni a könyvesboltokban rövid történeteket feldolgozó könyveket, amelyek angolul vannak, kifejezetten azért hogy szavak ragadjanak az emberekre.
Ha pedig szavakat szeretnél, én egy időben a kanadai angol tanárom javaslatára azt csináltam, hogy a szobámban a társakra felragasztottam az angol nevüket és amikor elmentem mellette rápillantottam és jobban rögzült (persze ez, akkor hatásos, ha vizuális típus vagy).
Kicsit kísérletezni kell, hogy kinek melyik módszer válik be. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!