Szerintetek melyik nyelvet tanuljam?
Nos, én jövőre fogok felvételizni középiskolába.Mivel már mindjárt vége a sulinak, és középiskolába kell az angol mellé még egy nyelv,ezért gondolkozom azon melyik nyelvet tanuljam.Ahova szeretnék jelentkezni ott ezek közül lehet választani: német, francia, spanyol, orosz, latin,olasz
Én szívem szerint a franciát tanulnám, csak az a baj hogy nekem nincs tapasztalatom. Szóval aki bármilyen ötlettel tapasztattal, hogy mennyire nehéz a nyelv kérem ossza meg :)
Köszönöm
14/L
Szia!
Én németet tanultam első nyelvnek, angolt másodiknak.
A németet én személy szerint nagyon szeretem, mert ha ráérzel, jól tanulható. Osztálytársaim tanultak franciát, és sokan közülük nehéznek tartotta. A spanyol és az olasz szép nyelv, de nem tudok róluk ennél többet. Nyilván mivel Mo-n elég ritkán fordulnak elő, könnyen szerzel vele fordítói/tolmács/idegennyelv-oktatói állást. A latinnak akkor van értelme szerintem, ha orvos, ügyvéd, vagy valami ehhez hasonló szeretnél lenni. Az orosz az (illetve a szláv nyelvek), ami megint visszatér a divatba.
Remélem tudtam segíteni. Egyébként meg ha jó a nyelvérzéked, és fogékony vagy az idegennyelvekre, nem dönthetsz rosszul.
Előző vagyok:
sokan közülük nehéznek tartották* bocsi
Ha nem tudod, mi akarsz lenni, ha nagy leszel, akkor válaszd a németet, mert az a leghasznosabb.
Ha nemzetközi jogász vagy EU-s bürokrata akarsz lenni, vagy Afrikába akarsz költözni, válaszd a franciát. Ha valamiért utálod a németet, de műszaki területen akarsz továbbtanulni/dolgozni, vagy külkereskedő akarsz lenni, válaszd az oroszt. A latint akkor válaszd, ha ókorral vagy középkorral foglalkozó történész akarsz lenni. Más esetben ne. Az olaszt akkor válaszd, ha olaszpasizni akarsz, vagy művészettörténettel, illetve zöldségkereskedelemmel kívánsz foglalkozni. A spanyolt akkor válaszd, ha a mexikói vagy kolumbiai drogüzletben kívánsz részt venni, vagy a spanyol munkanélkülieket kívánod tanulmányozni.
A nyelvek nehézsége: a német és az orosz egy kicsivel nehezebb, a francia és a spanyol egy árnyalattal könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!