Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol (amiből már van...

Az angol (amiből már van felsőfokúm, és szinten is tartom) mellé melyik nyelvet tanuljam, amit lehet önállóan itthon is (könyvből, netről, chatről)?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nekem a francia tetszik nagyon. DE már vagy negyedik alkalommal futottam neki, és újra bebuktam, egyedül nem megy. Így gondoltam, hogy most már, 1 év után ideje pihentetni. A németet szívből utálom, volt hozzá "szerencsém" 4 évig, és az elég is volt erre az életre.

Viszont mindenképpen akarok egy másik nyelvet tanulni az angol mellé. Melyik az a nyelv, amit egyedül is meg lehet tanulni és hasznos is (pl. nem eszperantó).

Illetve a második idegen nyelvet milyen módszerrel kellene tanulnom, ha így egyedül tanulom?

2011. júl. 30. 01:04
 1/6 A kérdező kommentje:

Esetleg könnyebb az angol mellé, egyedül tanulva a spanyol/olasz, ami esetleg közelebb vinne a franciához is?

Melyik könnyebb az angol mellé: spanyol vagy olasz...esetleg egyforma nehézségű? Vagy egy egészen más nyelvbe kezdjek? Hobbiból akarok tanulni, mert addig is hasznosan töltöm az időmet.

2011. júl. 30. 01:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyon jól gondolkodsz, szerintem, és a spanyol v olasz is jó választás lehet.

Egyedül tanulós könyvnek én az assimil könyveket ajánlom (bár az olaszt, spanyolt nem ismerem, de a sorozat módszere jó).

Spanyolhoz egy rendhagyó könyvet is ajánlok, "Spanish for Gringos" :)) Ha valahol meg tudod szerezni a hozzá való hanganyagot, hallgasd meg, úgy általában nagyon jó nyelvtanuláshoz (bátorít, hogy beszélj, próbálkozz, ne a könyvek fölött görcsölj). Az alap szöveg angol, de azt mondod, hogy az megy.

2011. júl. 30. 01:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Németet kezdjél, angol után nevetségesen könnyű lesz megtanulnod, csak az elején kell pár dolgot felfogni, nincs az a sok igeidő, és mindenhol rz kell most a munkákhoz.
2011. júl. 30. 02:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért a "mindenhol ez kell most a munkákhoz" több mint hülyeség. Régen néztél álláslehetőségek után :) A tanulás sebességével azonban egyetértek, de ha egyszer utálja a németet... pláne hobbiból nem lehet olyat tanulni.

Egyébként az olaszt könnyebbnek mondják, állítólag... az viszont vitathatatlan, hogy a spanyol jóval hasznosabb.

Én is hasonló cipőben járok, a spanyollal foglalkozom, bár még az elején. Szerintem tanulhatsz netről, csetről, de bizonyos idő után mindenképp bele kell nézned a nyelvtanba. Egyébként a BBC Spanish Steps-el kezdtem, ez online ingyenes angol nyelvű spanyol oktatás. De bármi jó amit a netről le tudsz szedni, és jónak, hasznosnak ítélet. Meg regelj itt, ha csetelni akarsz: www.livemocha.com.

2011. júl. 30. 09:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, forrásokat!

2011. júl. 30. 09:53
 6/6 anonim ***** válasza:
"mindenhol rz kell most a munkákhoz" szerintem se igaz.
2011. júl. 30. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!