Melyik nyelvet tanuljam 10-től? Német vagy olasz? 15/F
olasz ;) sokkal szexibb és a német undorító nyelv
az angol az angol a német meg német semmi köze egymáshoz
angol világnyelv német nem
csak ráfogják h 2-őt tanuljon az ember
ha van rá lehetőség akkor mindenképpen olaszra tippelnék
A németnek az angolnál sokkal kötöttebb a nyelvtanja, viszont ezerszer könnyebb a kiejtése. Összességében nem nehezebb tanulni, de más.
Rengeteg német könyv, film, dal áll rendelkezésre a gyakorláshoz, és viszonylag könnyű hallás után megérteni.
Olaszul nem tudok, úgyhogy konkrétan arról nem tudok nyilatkozni, de épp spanyolul tanulok, ami nagyon hasonlít rá, és az alapján szerintem az olasz sem lehet nehéz. A kiejtése nem tudom, mennyire nehéz, a spanyol az ilyen szempontból a némettel egyenértékű, tehát ha megtanulod, hogy pl. az sch az s (németben), akkor az mindig úgy van, nincs vele semmi probléma. Szerintem az olaszt hallás után megérteni nem lehet nehéz. A nyelvtanja is kb. szerintem a német nehézségi szintjén lehet.
Ha azt nézzük, melyik a hasznosabb, én (bevallottan elfogultan) a németre tippelnék. Elég megnézni pár álláshirdetést, tapasztalatom szerint az angol után a németet kérik a legjobban. Emellett, ha valaki külföldre szeretne menni, elég nagy eséllyel német nyelvterület felé tud először elindulni. (Vagy angol.)
De! Minden érv mellett nagyon fontos az, hogy TE mit szeretnél. Ugyanis könnyebb olyan nyelvet tanulni, ami érdekel és tetszik, mint amit kötelességből erőltet az ember.
Összességében azt tanácsolom, hogy az alapján döntsd el, hogy neked mik a jövőbeli terveid, melyik nyelvvel találkozol többet, és melyik tetszik jobban. :)
Csak mert valaki undorítónak tart egy nyelvet soha ne legyen indok.A nyelvválasztás döntéséhez a köv. kell figyelembe venni.
Kedvtelésből tanulod, vagy mert hasznosítani akarod.
Nálunk 73%.ban keresett az angol utána a német14%-kal majd a spanyol 2%-kal. Németre egyre nagyobb kereslet van , mert sok német és osztrák cég , gyár költözött hozzánk, ráadásul hosszú távra.Németül beszélők pedig jelenleg 9%-ban vannak. Tehát nagy az igény, kicsi a felhozatal.
AZ angol és német nyelvekkel tökéletesen lefedhető a gazdaság minden területe. Azaz, ha a két nyelvet beszéled, bárhol kapsz állást , ahol idegennyelvtudás a feltétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!