Angol, német vagy olasz nyelv. Ezek közül melyik a legkönnyebb? Kiejtés, nyelvtan?
Én tanultam mindhármat és az angol volt a legkönnyebb.
A németből kierőszakoltam egy középfokút, de az olaszt feladtam.
Bár én nem vagyok egy nyelvzseni, sőt...
Az angolt javaslom. Tudom, hogy most nem számít a hasznosság, de ezt előbb-utóbb meg kell tanulnod.
Egyébként angolosként már néhány óra után mondatokat rakhatsz össze, míg németből még a nyelvtant tanulgatnád. Később megváltozna a dolog, az angol egyre bonyolultabb, de hát a jó tanár is későbbre hagyja a bonyodalmakat.
Én mindhármat tanulom/tanultam. Az angoltól meghalok, nem szeretem a kiejtést, ezért kedvelem inkább a németet. Az olasz viszont szerintem pofon egyszerű (főleg ha tanultál már előtte németet, viszont rengeteg szavuk van, amit angol után könnyebb megtanulni) a kiejtése is nagyon könnyű és a nyelvtan sem őrjöngős.
Mindenesetre nekem inkább az olasz, meg a német fekszik :)
Mindhármat tanultam. Német feladtam. Angolt 6. éve tanulom nemsokára jön egy középfokú. Olaszt most kezdtem el 9.-ben de nyáron már előre tanultam, és jövőre középfokút rakok olaszból, a vicces benne, hogy angolt pedig csak 11.-ben merem majd lerakni :D Olasz a legkönnyebb :) De ez egyénfüggő, mert pl. itt van a szavaknak nemük is, a melléknevek nemeit a főnév neméhez kell igazítani stb.
Ez egyéni tapasztalás kérdése. Ezeken felül még mindig azt állítom, hogy az olaszt a legkönnyebb megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!