Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki el tudná érthetően...

Valaki el tudná érthetően magyarázni a német nyelvtan ezen részét? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan mi is a neve ennek az anyagnak, de a dativ, akkusativ-os téma. Az egész témát nem értem. Mi alapján lesz valami akkusativ, vagy dativ? Ilyen szövegek lesznek a dolgozatban, ahova be kell írni, hogy der, die, das, des, den, dem, ein, eine, im, zur, nach stb... Nem értem mi alapján lehet ezt eldönteni. Légyszíves ne linkeljetek( néztem már több helyen is)csak írjátok le érthetően, úgy ahogy ti is megértettétek. Nagyon fontos lenne, ha nem tanulom meg pár nap alatt félévkor bukok:(

Előre is köszönöm!

2011. jan. 8. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

- Ha nincs elöljárószó, akkor magyarul elemzed a mondatot és kiderül, hogy milyen esetben lesz.

- Ha van elöljárószó, akkor megtanulod, hogy milyen esetet vonz.

Igazából nincs semmi, amit ezen érteni kéne. Magyarul kell tudni, hogy pl. az asztalt, az tárgyeset és ennyi.

Az elöljárószavakat pedig meg kell tanulni, hogy melyik milyen esetet vonz.

2011. jan. 8. 22:05
 2/4 anonim válasza:
100%
A lényeg, hogy az akkusativ a tárgyeset, a dativ pedig részes eset. Azt kell megtanulnod, hogy a der tárgyesete den, részes esete dem, a die tárgyesete die, részes esete der, a das tárgyesete das, részes esete dem. Ezenkívül vannak bizonyos elöljárók, amik vonzzák az egyes eseteket, mint pl akkusativot vonz a durch, für, dativot a mit, de ezeknek már utána tudsz nézni, meg most így fejből nem tudom az összeset, már rég volt az érettségi. Remélem tudtam segíteni :)
2011. jan. 8. 22:15
 3/4 A kérdező kommentje:
kösz, egész jól sikerült, nem buktam meg:)
2011. jan. 19. 14:38
 4/4 anonim válasza:
gratu :D
2011. jan. 22. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!