Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanuljam...

Melyik nyelvet tanuljam 10-től? Német vagy olasz? 15/F

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az olasz nyelvet, mert könnyű megérteni. De a német pedig olyan, mint az angol.
2011. okt. 28. 14:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen, a németet második nyelvként fogom tanulni, az olaszt pedig akkor, ha már fogok tudni németül.
2012. ápr. 4. 22:01
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Csak ez a kettő jöhet szóba?

Végülis mindegy, melyiket tanulod.

Mindkettő jó

2013. szept. 7. 22:36
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Mind2 nyelvnek meg van az előnye,és hátránya.

Német:1.Ha itt szeretnél maradni "közép Európában"akkor a németet ajánlom mert ugye rengeteg munkát adnak a németek és a többi sváb ország(Svájc,Ausztria)és még jól is fizetnek.Szóval ha itt maradsz akkor németet ajánlom.

2.Ha esetleg mit tudom én elköltözöl,vagy elmész nyaralni Dél-Amerikába,és elkezdesz ott németül karattyolni,akkor ugye nem fognak megérteni.És még hozzteszem,hogy mondjuk tegyük fel valamiért el kell költöznöd Franciaországba,(mondjuk egy állás miatt)akkor a franciák nem fognak szeretettel fogadtatni.(mert a franciák nem szeretik a németeket)

Olasz:

1.Ha Olaszországba szeretnél költözni,akkor persze azt tanuld.(de gondolom ez egyértelmű)

2.Az olasz nyelvnek van egy nagy előnye,pl. elmész Franciaországba vagy Spanyolországba,akkor könnyen el fogsz tudni igazodni,(mert ugye ezek latin nyelvek)és hasonlítanak egymásra.És amin nagyon csodálkoztam,hogy voltam New York-ban várost nézni,és ugyebár párszor eltévedtem,és kb. olyan 10 embertől kérdezősködtem.2 ember olaszul 1 ember spanyolul,a többi meg angolul válaszolt.Meg be mentem egy kisboltba,és a tulaj meg az alkalmazott olaszul beszéltek egymással.

Szóval a németnek is,meg az olasznak is meg van a maga előnye,és hátránya.Azt a nyelvet válaszd amelyik tetszik,és hasznosnak tartod.

Én őszintén szólva azt ajánlom,hogy az angolt jól tudd,és utána a franciát.A francia is nagyon hasznos nyelv.Kanadának a keleti részén anyanyelv a francia.De persze te döntesz.

2014. ápr. 24. 20:44
 14/17 anonim ***** válasza:
36%
Leginkább az oroszt
2015. febr. 28. 13:53
 15/17 anonim ***** válasza:
27%

Talán még a latin jó -

Én azt választanám (ha lenne tanár)

2015. febr. 28. 13:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ még, melyik könyvből tanulnátok

Meg a tanártól

2015. febr. 28. 13:56
 17/17 anonim ***** válasza:
57%

A németben sok igeidő van, 3 névelő, melléknevek ragozása...

Az olaszban nagyon sok (15) igeidő van, ékezetek megfordítva...de még is az olasz jobb

2015. ápr. 16. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!