Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tanuljak, német vagy olasz?

Mit tanuljak, német vagy olasz?

Figyelt kérdés

Eddig (4éve) angolt tanulok (nemegy túljól...)

De majd a németett vagy az olaszt ajánljátok?:)

2011. júl. 3. 12:20
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Bár azt hozzátenném,hogy szívesebben tanulnék olaszt,mert az valamiért jobban érdekel. De valaki azt mondja,hogy nehezebb.. :S
2011. júl. 3. 12:32
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
tanulj mindkettőt :)
2011. júl. 3. 12:43
 3/20 anonim ***** válasza:
63%
németet jobban megérné. de angol után szerintem nagyon nehéz is ha egyedül tanulod. bár csak a mindenféle ragozáshoz kell hozzászoknod, utána már nem nehéz.
2011. júl. 3. 12:44
 4/20 A kérdező kommentje:

Csakhogy én utálom a németet. Nemis tanultam még,(hmm ovibacsak:D) ,szóval egyszerűen irritál. Ráadásul nemhiszem ,hogy Németországba mennék majd dolgozni,vagy pl olyan helyre mint ahol németül beszélnek.

Ha külföldre is mennék (bár magyarországon-pesten szeretnék maradni..) akkor anglia lenne.

És ugy gondolom ,hogy az olasz érdekelne is,mert nagyon tetszik.:/

2011. júl. 3. 12:53
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

és Olaszországba akarsz menni?

egyébként ha nem külföldre mész esetleg hanem itthon maardsz, akkor is többre mész a némettel. Meg itt van Ausztria is. De ha már így állsz neki, hogy utálod, irritál,a akkor viszont azt mondom, hogy tényleg ne tanuld.

2011. júl. 3. 12:57
 6/20 A kérdező kommentje:
oké. kösi a válaaszokat,erányoltam olasz lesz majd szerintem. (1év még ugyis..)
2011. júl. 3. 20:57
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Az angol, a német és az olasz közül nekem az olasz volt a legkönnyebb. A szóhasználat, a mondatalkotás és a hangzás miatt választottam harmadik nyelvként, pedig őrlődtem az orosz, a spanyol és az olasz között. Nem bántam meg az olasz választását!
2011. júl. 3. 22:53
 8/20 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2011. júl. 4. 10:49
 9/20 anonim válasza:
100%
Ha jót akarsz mindkettőt. A jövőben ebben az országban valamirevaló állása már csak a legjobbaknak lesz! Aki nem üti meg a szintet az elveszik a süllyesztőben...
2011. júl. 10. 11:45
 10/20 anonim válasza:
100%

szerintem teljesen egyértelmű, h német. egyrészről, szerinted pl a hazai munkaadók egy német vagy egy olasz nyelvvizsgát értékelnek jobban? másrészről: olaszul európában 2 országban beszélnek, nemetül 4-ben. külföldön is sokkal hasznosabb, legalábbis ami európát illeti.

egyik ismerősöm tanult olaszt, és azt mondja, hogy úgy érdemes, hogyha előtte már tanulták vmilyen újlatin nyelvet, bár úgy sem könnyű. a németben viszont sokmindenre rá lehet érezni az angolból (tapasztalat) ráadásul a többi germán nyelv is csak egy ugrás onnan.

remélem a németet választod, nem bánnád meg :)

2011. júl. 10. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!