Mit tanuljak, német vagy olasz?
Eddig (4éve) angolt tanulok (nemegy túljól...)
De majd a németett vagy az olaszt ajánljátok?:)
Csakhogy én utálom a németet. Nemis tanultam még,(hmm ovibacsak:D) ,szóval egyszerűen irritál. Ráadásul nemhiszem ,hogy Németországba mennék majd dolgozni,vagy pl olyan helyre mint ahol németül beszélnek.
Ha külföldre is mennék (bár magyarországon-pesten szeretnék maradni..) akkor anglia lenne.
És ugy gondolom ,hogy az olasz érdekelne is,mert nagyon tetszik.:/
és Olaszországba akarsz menni?
egyébként ha nem külföldre mész esetleg hanem itthon maardsz, akkor is többre mész a némettel. Meg itt van Ausztria is. De ha már így állsz neki, hogy utálod, irritál,a akkor viszont azt mondom, hogy tényleg ne tanuld.
szerintem teljesen egyértelmű, h német. egyrészről, szerinted pl a hazai munkaadók egy német vagy egy olasz nyelvvizsgát értékelnek jobban? másrészről: olaszul európában 2 országban beszélnek, nemetül 4-ben. külföldön is sokkal hasznosabb, legalábbis ami európát illeti.
egyik ismerősöm tanult olaszt, és azt mondja, hogy úgy érdemes, hogyha előtte már tanulták vmilyen újlatin nyelvet, bár úgy sem könnyű. a németben viszont sokmindenre rá lehet érezni az angolból (tapasztalat) ráadásul a többi germán nyelv is csak egy ugrás onnan.
remélem a németet választod, nem bánnád meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!