Mit tanuljak, német vagy olasz?
Figyelt kérdés
Eddig (4éve) angolt tanulok (nemegy túljól...)
De majd a németett vagy az olaszt ajánljátok?:)
2011. júl. 3. 12:20
11/20 anonim válasza:
sztem te már régen eldöntötted, hogy olaszt fogsz. német jobban megérné, de ha olaszt akarsz tanulj olaszt. jobb mintha olyan nyelvet tanulnál amihez nincs kedved
12/20 anonim válasza:
Az olasz nyelv nagyon szép, és a németet nehéz megtanulni. Főleg úgy, ha te úgy állsz hozzá, hogy utálod. Én elég jól tudok németül, most készülök felsőfokú nyelvvizsgára. Az eleje még nehéz a németnek, a nyelvtan is elég húzós, no meg persze a névelők, de 1-2 év után már könnyű, mert sokban hasonlít a nyelvtana az angoléra. Olaszt azt nem tudom, h nehéz-e, de nagyon szép nyelv. Ha jó a nyelvérzéked, mindkettőt könnyű lesz megtanulni. 15/L
13/20 anonim válasza:
A német nagyon hasznos itt Magyarországon. Én már bánom, hogy sosem tudtam megszeretni, van ugyan közép nyelvvizsgám belőle, de nem állítom, hogy tudok is olyan szinten. Angolul felsőfokon beszélek, olaszul meg most kezdtem tanul, azt imádom :) a németet egyébként mindig is utáltam, nehezebb is mint az angol, de tény, hogy nagyon tudnád hasznosítani itthon, nem úgy, mint az olaszt.
14/20 anonim válasza:
a német hasznosabb,az olasz jóval könnyebb. viszont,írtad hogy nem vagy túl jó angolból,mindkettő nehezebb az angolnál..
15/20 anonim válasza:
Természetesen a legnehezebb nyelv az, amit utálsz, és csak kényszerből tanulsz. Tehát olasz, bár azzal itt tényleg nem sokat érsz el. Esetleg, ha megtudod oldani, mind2-t lenne a legjobb.
16/20 amarill válasza:
Sz.tem majdnemhogy mindegy
Mindkettő jópofa
17/20 amarill válasza:
Nem a nyelven múlik, hanem
hogy az embernek jó tanára legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!