Német vagy olasz (2. nyelv)?
Hát én németet tanultam németországba angol után. de nagyon sokat szenvedtem vele, a német nagyon nehéz pedig a férjem is német.
viszont beszélik usztria, svájc németország. az olasz meg csak igazából olaszországba jó, habár azt hallottam az egyszerübb nyelv.
Második nyelvként bármelyik jó, az olasz is egyre népszerűbb itthon.
Az alapján dönts, hogy neked melyik szimpatikusabb, pl. a németet sokan nem szeretik a hangzása miatt, és nehezen megy a nyelvtanulás ha nem maximális lelkesedéssel vágsz bele.
Az sem mindegy, milyenek a lehetőségeid, bár a neten már mind a két nyelven elérhető nagyon sok jó oldal ahol gyakorolhatsz.
Közeli ismerős, barát tud-e segíteni ha elakadsz? Van ismerősöd/rokonod az adott országban, ahová egy-egy hétre kiutazhatnál?
Én speciel az olaszt választanám mert a németet nem szeretem, de ha pl. lenne iskolában ingyenesen, magas színvonalon német oktatás, gyakran járnék a családdal Ausztriába, lenne egy unokatesóm Németországban aki meghívna nyárra egy hétre, akkor inkább a németet..
mi a cél?
ahogy írták fentebb, a német sokkal inkább hasznosítható, de az olasz után pedig könnyebben megtanulhatsz mondjuk spanyolul. ha elhelyezkedés céljából kell, akkor egyértelműen a német.
Angol után párhuzamosan tanulom a németet és az olaszt. Lényegesen könnyebb az olasz és gyorsabban is tanulható.
Ha a nyelvtanulás a cél, válaszd az olaszt. Gyorsabb eredmény, nagyobb sikerélmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!