Német vagy olasz (2. nyelv)?
A német és az olasz is csúnya nyelv, a német nehéz, de lehet használni, az olasz könnyebb, csak nem sokmindenre jó.
Német: nagy erőbefektetés, nagy eredmény, olasz: kevés erőbefektetés, kevés eredmény. Ezt kell mérlegelni.
Nos, én olasz kéttannyelvűs vagyok, általánosban előtte 5 évig németet tanultam.
Én imádom a németet, az olaszt is eléggé szeretem.
A német: tipikusan egy olyan nyelv, amitől mindenki undorodik, de ha elkezdi tanulni az ember, a többség megszereti. :)
Az olasz: a hangzása alapján nagyon sok mindenkinek tetszik, de tanulása közben kissé "cigányosnak" tűnhet.
A németet 120 millió ember beszéli, a német nyelvű országok az egyik leggazdagabbak, míg az olaszt csak Olaszországban beszélik, kb 60 millióan.
De azt is figyelembe lehet venni, hogy az olaszok nem nyelvtanulósak, a németek viszont beszélnek szinte mind angolul vagy franciául, esetleg olaszul. Szóval ilyen szempontból lehet, hogy az olasz is jó választás. :)
Tényleg az a fontos, melyiket szeretnéd Te!;)
"a németek viszont beszélnek szinte mind angolul vagy franciául"
Nem beszélnek annyian, mint sokan képzelik, és még kevésbé használnak szívesen idegen nyelvet. Németeknél nagy előny, ha valaki németül tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!