Melyik nyelvet tanuljam inkább?
Spanyol, holland vagy orosz?
Melyik a legkönnyebb? Leghasznosabb?
Nyilván nem tudod merre sodor az élet, és hogy hol mi lenen hasznos, de ha mondjuk komoly terveid vannak pl Amerikába költözéssel, akkor a spanyol. Vannak nyelvek, amiknek a célországban vagy annak közvetlen közelében nagyobb hasznát veszed, mint attól távol.
Én egyébként az oroszt választanám, ha érdekel a nyelv, mert valóban kevesen beszélnek jól oroszul. Számíthatsz arra, hogy a jövőben az orosz gazdaság növekszik és teret nyer, ilyenkor pedig jól jön ha épp beszéled a nyelvüket. Gazdasági szempontból jobb választás mint a spanyol, szvsz.
Viszont nagyon sz@r olyan nyelvet tanulni, amit utálsz. Ha te választod, akkor leginkább azt válaszd, amelyiket szívesebben tanulod, ugyanis a nyelvtudás MINDIG értékes, függetlenül a nyelvtől.
Én pont holnap kezdem a spanyol tanulmányaimat. Azért választottam ezt a nyelvet, mert bár elvileg (!) van hasznosabb, gyakorlatilag németet nem akarok tanulni, mert kiráz tőle a hideg. Hiába európában az angol után a leghasznosabb nyelv... A spanyolt viszont már alig várom!
Jah, és ezek közül elvileg a spanyol a legkönnyebb. Azt mondják...
nincs még konkrét célom vele, bár Hollandiában szívesen élnék, ez a három nyelv érdekel, de nem tudok dönteni.
én is tanultam németet, de valahogy nem veszi be a gyomrom.:D
lehet akkor az oroszt próbálom meg.
köszi a válaszokat!
Az orosz az a 3-ból, amelyik hasznosnak nevezhető. A spanyol nem különösebben hasznos, a holland pedig kis nyelv, csak akkor van értelme tanulni, ha biztos, hogy valami közöd lesz Hollandiához.
A holland gyakorlatilag egy német dialektus, szóval erős némettudás mellett elég könnyű megtanulni.
A spanyol és az orosz kb. egyforma nehezek, az egyikben az igék működnek bonyolultan, a másikban a főnevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!