Angolt hogy tudnám felsőfokra hozni egy passzív közép tudásról?
Én sajnos nem elsőben tanultam angolul, csak gimiben kezdtem, emiatt lemaradásban voltam a kortársaimhoz képest. Gimi végén letettem (második próbálkozásra) egy B2-t. Azóta is alig használtam, ennek már 10 éve. Mivel annyira nem megy, ezért kb soha nem nézek angolul filmet, sorozatot, nem olvasok angolul.
Viszont most szeretnék pályát módosítani és egyrészt a diplomához is vagy szakmai vagy felsőfokú nyelvvizsga kell, másrészt a munkám során is fog kelleni a tárgyaló képes angol nyelvtudás.
Hogy lenne érdemes felhozni ilyen magas szintre?
Át kell nézni a nyelvtant (hogy helyesen használd), sokat kell olvasni (cikkeket különböző témákban, könyveket); hallgatni podcastot, rádiót, filmet, videót; gyakorolni kell az írást (hogy néz ki egy panaszlevél, kérelem, stb.) és természetesen a beszédet is kell gyakorolni sokat. De úgy, hogy figyelsz arra, hogy ne csak azokat a dolgokat használd, amit már tudsz, hanem az újakat is, hogy fejlődj.
Ami szerintem sokat segít az a prezentációkészítés. Mert utána kell nézni egy témának, új szavak is tartoznak hozzá és utána beszélni kell róla.
Egyetlen mód van: használni kell a nyelvet és tanulni kell. Amit az első válaszoló írt, azok jók, annyit tennék hozzá: ha évek óta nem használtad az angolt, akkor érdemes lenne befektetni némi pénzt egy nyelvtanárba, aki segít aktiválni a tudásodat és segít a szintemelésben is.
TEkints erre úgy, mint egy befektetés a jövődbe, hiszen a nyelvtudással magasabb szintű pozíciókat csíphetsz meg a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!