Ha jelenleg B1-es szinten vagyok angolból passzív nyelvtudással/szókinccsel, akkor mennyi a reális esélyem arra, hogy 80% körüli emelt szintű érettségit írjak? (Persze a vizsgáig még napi szinten tanulnék 2-3 órát)
Figyelt kérdés
2023. dec. 4. 01:47
1/8 anonim válasza:
Érettségi évében vagy? Ez csak azért számít, mert habár májusig még rengeteg idő van, az nem mindegy, hogy 4 másik tantárgyból is kell-e készülnöd. De röviden: igen, de akkor mostantól feküdj rá, vedd komolyan.
2/8 anonim válasza:
Szerintem nem reális. Napi (!) 2-3 óra nyelvtanulás mellett nem lehet más tárgyra készülni. Ha az angolod meg is lenne, a többi tárgy rosszul sikerülne.
3/8 anonim válasza:
"alapfokon" vagy, de te magad is írod, hogy passzív tudás, nem használod, csak ha angolt hallasz, be-be ugrik valami... az emelt szintűhöz meg már középfokú, erősen aktív nyelvtudás kéne (tudod van szövegalkotás meg szóbeli is, nem csak olvasgatni kell)... ebből öt hónap alatt nem lesz emeltszintű érettségi, inkább jelentkezz középre, és akkor legalább a jegyeid/százalékod jó lesz, többet érsz vele, mint alacsony százalékkal átcsúszni az emelten, még akkor is ha az adna pluszpontokat.
4/8 anonim válasza:
Az a baj, hogy a b1 tudásod is passzív. Nekem spanyolból sikerült a b2 úgy, hogy ilyen szinten voltam kb. ennyi idővel előtte, de nekem aktív volt a tudásom, mivel folyamatosan beszéltem anyanyelviekkel, és ami fontosabb: csak ez a tárgy volt, nem kellett a többire készülnöm, mivel évekkel később tettem le (egyetemhez).
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, érettségi évben vagyok. Sajnos a suliban nem annyira erős az angol tanítása, amennyire kellene. Viszont a felvételi pont mindenképp kéne, ezért még egy olyan kérdésem lenne, hogy 65 % is esélytelen lenne? Köszönöm előre is!
2023. dec. 4. 12:43
6/8 anonim válasza:
Esélytelen! Ahhoz a mostani szinted és tudásod kevés. Esetleg nagyon intenzív tanulással, de még azzal is necces.
7/8 anonim válasza:
nézd, menj fel az oktatási hivatal oldalára, tölts le egy régebbi érettségit és próbáld meg. majd látod.
8/8 anonim válasza:
A másik nehézség, hogy az emelt szóbeli idegenek kózött történik. Ők meg nem nézik, hogy jaaaj Sanyika az, adjunk neki max. pontot és nem jófejkedésről van szó, hanem egyszerűen lágyabb szívűek szoktak lenni a saját tanulóikkal. De egy emelten pont nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!