Hogyan hozzam vissza aktívba az angol nyelvtudásomat?
7 évvel ezelőti B2-es nyelvvizsgám van, de ahogy letettem (elsőre sikerült egész korrekt pontokkal, szóbeli pl 92%) utána nem is használtam soha többet, még a nevem elmondására sem, mert nem kellett és akkoriban a tipikus tini felfogással élve "nem volt nyelvérzékem, utáltam a nyelveket". Slusszpoénként egy ideig német nyelvterületen éltem ezután és bár a németem max B1-es szinten van, sokkal hamarabb írok körül szóban dolgokat németül, semmint angolul. Munkahelyen a szakmámmal kapcsolatban azonban baromi nagy előny az angol nyelv, szeretnék vissza állni rá.
Könyvet, filmet (bár felirattal) de nagyrész megértek, videójátékokat is. Plusz netes tesztek alapján szövegértést számonvéve sacc per kb megvan a B2-es szint. Megszólalni viszont az esélytelenek nyugalmával indulok, tehát minden tudásom passzív.
Ha nincs kivel angolul beszélnem, hogy tudom mégis a beszédkészségemet fejleszteni, hogy ne 5 perc legyen egy mondat?
Olvassak még többet és pl hangosan mondjam? Vagy hogy?
Nezz sorozatokat, filmeket angolul.
Olvass a neten híreket..
5
Nem felejtettem el angolul. Angolul megszólalni felejtettem el. Könyvet ugyanúgy eltudok olvasni, mint anno. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!