Az, hogy édesítő (mesterséges édesítő tabletta kávéba), hogy van angolul?
Figyelt kérdés
Több helyen is "sweetener"-rel próbálkoztam, de csak néztek rám, mint borjú az újkapura.2022. dec. 20. 23:07
2/29 anonim válasza:
Lehet hogy a kiejtéseddel voltak gondok. Édesítő = sweetener.
3/29 anonim válasza:
Így van, de egyszer Németországban tőlem sem értették meg h mi a pélót akarok, pedig egyértelmű volt a szitu is egy Mekiben. Talán csak retardált volt az eladó.
4/29 anonim válasza:
#3 Németben nem értenek angolul. Anno mikor először voltam kint en is beleestem ebbe a hibába, hogy azt gondoltam az angolom elég lesz de a pincérnek amikor mondtam, hogy kérek vizet "Water please" csak pislogott kikerekedett szemekkel.
Meguntam aztán mondtam, hogy "beer please" azt bezzeg megértette a parasztja.
5/29 anonim válasza:
Ne haragudj, de még magyarul is néznék rád. Kávéba nem szoktak édesítőtablettát rakni. Ha cukor helyett xilitre vagy hasonlóra gondolsz, azt mondd azt.
6/29 anonim válasza:
"Kávéba nem szoktak édesítőtablettát rakni."
???
Ezt mégis honnan szedted? Elég átlagos dolog édesítővel inni a kávét, teát.
7/29 A kérdező kommentje:
Ausztria és Csehország volt. Végül meguntam a dolgot, és vettem a táskámba egy dobozzal inkább :D
2022. dec. 21. 09:14
8/29 anonim válasza:
Hiába mondjuk, hogy márpedig így van angolul, ha a cseh pincér nem érti ezt a szót.
10/29 anonim válasza:
Akkor persze, hogy nem sokra mentél az angollal. Ausztriában süßstoff kellett volna. Csehül nem tudok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!