Nyelvvizsga amnesztia Júniusban? Van rá esély? Szerintem
az idei végzősök még megérdemelnék, mert vastagon
benne voltak a Covidban. Ezenkívül a háború gazdasági
hatásai miatt is indokolt lenne. Nem áll mindenki olyan
jól anyagilag, mint a többség.
2022. ápr. 13. 10:17
Lehet tökni a nyelvsulik zsebét...
Nagyon igazságtalan.
Nekem is az egyetemi éveim több mint fele online volt. Akkor hol itt az igazság amúgy? Nem az fáj hogy nyelvvizsgázni kell, hanem az,hogy ez kicseszés.
Aki 15 éve végzett az egyetemen az mi a fenéért kaphatta meg,amikor az,akinek a fél egyetemi élete online volt meg nem?
Csak ennyit szeretnék tudni.
2022. ápr. 13. 11:04
Nehogy már ne tudjatok egy nyelvvizsgát megszerezni 15 év alatt?! Inkább annak ez egy szegénységi bizonyítvány aki így kapta meg a diplomáját. Hogy csinálod meg a szakdolgozatodat idegennyelvű nyelvvizsga nélkül? Hiszen a szakdolgozatban idegennyelvű irodalmat is kell használni... Az egyetem már egy magasabb szint, ezt el kell fogadni.
2022. ápr. 13. 11:13
Nem 15 éve végeztem,hanem most.
Van már egy nyelvvizsgám ,nálunk 2 nyelvből kell.
Köszi az érdeklődést, tele volt a szakdogám idegennyelvű forrásokkal.
2022. ápr. 13. 11:49
Úgy látom a szövegértéssel is problémák vannak. 15 év alatt, ez azt jelénti, hogy legjobb esetben 1 osztálytól tanulnak a gyerekek nyelveket 12 év eljutni a középiskola végéig és 3 év az alapkézés. Legrosszabb esetben 4 osztálytól akkor 9 év. Nyilván a szak amin vagy megköveteli a nyelvismeretet, ezért kell a 2 nyelvvizsga, de azt hiszem ezt diplomás emberként, vagy diplomázni kívánó emberként be kéne látni.
2022. ápr. 13. 11:55
Amikor jelentkeztél egyetemre már akkor régen közzétették, hogy a diplomához kötelező majd a nyelvvizsga. Ezen felesleges rugózni, hogy az egyetemen nem volt idő, meg másnak odaadták nyelvvizsga nélkül a diplomát és nekem meg nem.
Régen rebesgették azt is, hogy az egyetemi felvételi követelmény a nyelvvizsga megléte is legyen, de aztán ezt lefújták. Nem csodálkoznék ha ezt bevezetnék a választások után egy két évvel.
2022. ápr. 13. 11:58
Pontosan senki nem tartott puskát a fejedhez, hogy azt a szakot kell választanod, amin 2 nyelvvizsga kötelező. Nyilván ennek meg van az oka, hogy miért kell kettő a diplomához. A munkaerőpiacon pedig óriási előnnyel leszel azokkal szemben akiknek nincs ilyen papírjuk, főleg ha tervben van a külföldi munka.
2022. ápr. 13. 12:03
Úgy veszem észre a kommentek alapján ,hogy aki nem jár ebben a cipőben az meg se tudja érteni ,hogy mi minden miatt nem sikerülhetett eddig nyelvvizsgát szerezni , és nem itt nem a listaságra gondolok !!!
2022. ápr. 13. 12:49
Nekem is kell a diplomához nyelvvizsga. Rajtad kívül is hidd el rengeteg ember jár ebben a cipőben, de a nyavajgás nem segít. Engem 5x húztak meg az írásbelin mire sikerült szóbelin elsőre átmentem. Tudom pénz ize van az egésznek az ember el van havazva egyetem mellett. De ér valamit a panaszkodás? Nem. Így is úgy is meg kell csinálni vagy nem lesz diploma. Ez ennyire egyszerű. Az ember ezt a kötelezettséget vállalta, amikor egyetemre jelentkezett. Aláírtuk a papírt beiratkozásnál, benne volt a felvételi követelményekbe. Nem lehet az sem mondani, hogy nem szóltak. Szóval képzeld el tisztába vagyok vele. Én is megszenvedtem vele, de egy percig se gondolkodtam azon, hogy felesleges. Diplomás leszek (remélem), és tisztában vagyok vele, hogy a nyelvtudás fontos. Az egyetem követelése, ezért reális.
2022. ápr. 13. 13:06
de miért ilyen drága, ha kötelező?
2022. ápr. 13. 13:17
Kapcsolódó kérdések: