Az idegen nyelvet beszélők milyen tudományos bizonyítékot tudnak felhozni arra vonatkozóan, hogy biztosan meg lehet tanulni egy idegen nyelvet?
A nyelvtudók folyamatosan a "hatékony módszerekkel" jönnek, ennek azonban nem hiszek, mert ezt nyelviskolák terjesztik, akik tényként állítanak bizonyítatlan dolgokat.
Van olyan, ELISMERT, a Science-hez és a Nature-höz hasonló tudományos-folyóirat, ahol professzorok arról számolnak be, hogy leültettek 10 kevésbé intelligens embert, és XY módszerrel 1 év alatt felhvitték őket B2 szintre?
Nagyon kíváncsi leszek a válaszokra, hogy van-e bizonyíték a kezükben a nyelvtudóknak.
Vagy nekem van igazam, és a nyelvtanulásra születni kell?
Saját példámból kiindulva annyit tudok csak mondani, hogy addig énekeltem magamban és szótáraztam a kedvenc előadóim összes dalát amíg meg nem értettem a mondanivalójukat, és (majdnem) tökéletes nem lett a kiejtésem.
Nem IQ kell főleg hozzá hanem egyfajta kíváncsiság a dolgok megértése iránt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!