Hány nyelven beszéltek, vagy tanultok és hogy megy?
Én angolul tanultam 9-10 évet óvoda és ált. iskola 8 között… Már nem emlékszem, hogy óvodában melyik évben kezdtem.
Azt a tudást amit így megszereztem le is lehetett húzni a wc-n, annyira rosszul tanítottak.
Például iskolában minden évben jöttek újak, akik még sosem tanultak angolul, így kb. minden évben ugyanaz volt a tananyag, minimális eltérésekkel…
Közben játszottam videojátékokkal, meg bekötötték nálunk az internetet, szóval azzal sokat fejlődtem autodidakta.
Két-tannyelvű középiskolába iratkoztam, ahol volt olyan tanár aki szinte nem is tudott magyarul, csak angolul…
Rendesen megizzasztott, de sikerült egy közepes átlag eredménnyel leérettségiznem.
Angolból emelten érettségiztem és most is szerintem elég jól beszélem a nyelvet… Bár a nyelvtan nem az erősségem még az anyanyelvemen sem.
Egyetemre olyan szakra mentem ahol nem volt nyelvekkel kapcsolatos anyag.
Most egy éve tanulok önállóan spanyolul és ott tartok, hogy egy podcastet meg tudok érteni, meg YouTube kommenteket, ha nem nagyon bonyolult a téma…
Le tudom fordítani magyarra, de magyarról csak nagyon egyszerű és rövid mondatokat tudok spanyolra fordítani.
Komolyabb terveim nincsnek a spanyollal, de majd ki szeretnék menni néhány hónapra egyszer Spanyolországba, hogy fejlesszem a tudásom.
Ezenkívül szeretnék még megtanulni mandarinul, a következő 10 évben mondjuk.
Azt természetesen nem teljesen autodidakta, hanem magántanárral, stb.
Szóval úgy ténylegesen, egyelőre angolul tudok és a spanyol és a kínai (mandarin) ami még a közelebbi jövőben terítéken van.
Na és ti hogy álltok a nyelvekkel?
Kínai, angol, német és spanyol.
Jelenleg a kínaira fókuszálok, nagyon szeretem a kultúrát, az országot, illetve a barátnőm is kínai. Jövőre Kínában fogok majd dolgozni, így még jobban kell a nyelv.
Angolból elég jó vagyok.
Most az olaszt tanulom.
Latin és orosz nyelvből tudok pár szót, ezeket a nyelveket is szeretném majd tanulni, illetve a kínait és a görögöt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!