Általános suliban 10 év alatt majdnem a felére csökkent.
Mi ennek az oka?
Angolul a netről is meg lehet tanulni, németül viszont nem. És a német nyelvterület nagyon közel van, egyáltalán nem haszontalan a német nyelv. Nem azt mondom hogy hasznosabb, mint az angol, de a jelenlegi tendenciák alapján hamarosan az angol hamarosan szinte teljesen kiszorítja az általános iskolákból. Szerintem ez indokolatlan.
A többség egy nyelvet tanul meg, és akkor az már inkább az angol.
márc. 11. 19:08
2/15 anonim válasza:
"Angolul a netről is meg lehet tanulni, németül viszont nem."
Dehogynem. Csak akarni kell.
Az a helyzet, hogy egyre többen megtanulnak angolul, és ahhoz képest a német már sokkal kevésbé hasznos, sokkal kevesebbeknek hasznos. Ez van...
márc. 11. 19:20
3/15 anonim válasza:
Azért, mert a németet az angol alternatívájaként kínálják fel, továbbtanulás szempontjából a technikumokban csak egy idegen nyelvet tanítanak, gimnáziumba pedig csak a kisebbség kerülhet, 20% a célszám.
márc. 11. 19:27
4/15 anonim válasza:
"20% a célszám"
Mármint az a cél, hogy csak 20% járjon gimnáziumba? Ez az adat honnan van?
márc. 11. 19:29
5/15 anonim válasza:
Az angol könnyebb, hasznosabb, és ami talán a legfontosabb, hogy találkozol vele a mindennapi életed során, így a gyerkőc jobban látja az értelmét, motiváltabb a tanulásra. Két idegennyelvet a többség úgy sem tud rendesen megtanulni, vagy ha igen, az egyik úgy is hátterbe szorul, mert kevés állásnál kell 2 nyelvet használni. Akkor még már az angollal többre megy. Mindezeket látják a szülők és angolra iratják a nebulót.
márc. 11. 19:55
6/15 anonim válasza:
"Az angol könnyebb"
Ezzel azért lehet vitatkozni erősen. De nagyjából igazad van.
általánosban egyetlenegy nyelvet szabad tanulni, gimnáziumban max. kettőt, egyéb középiskolákban szintén egyet. egyszerűen az angol elsőbbséget élvez.
ha mondjuk kicsit kevésbé lenne nyomorék a rendszer, és az éneklést meg a "sportolást" (ami a lehető legkárosabb mozgásforma, én úgy ahogy van betiltanám a testnevelő tanárok létezését is, köszönőviszonyban sincsenek a valódi edzőkkel) be lehetne cserélni még egy nyelvre, akkor valószínűleg tanulnának németül is.
márc. 11. 23:31
9/15 anonim válasza:
"Angolul a netről is meg lehet tanulni, németül viszont nem."
Hát ezt meg mégis honnan vetted?
Egyébként azért népszerűbb az angol, mert a csapból is az folyik, és mindenki nyugati országba orientálódik.
márc. 12. 07:01
10/15 anonim válasza:
Hát az egyik, hogy úgy gondolkodnak, hogy az angol a világnyelv, és ha már egy nyelvet tanul a gyerek (mert nem mindenki megy gimibe) akkor legyen az angol. És ezzel én egyet is értek, viszont, aki gimibe akar továbbmenni vagy azt akarja, hogy a gyerek több nyelvet is beszéljen, annak érdemesebb valami mással kezdeni, erre van a német, mert ahogy írták, utána valóban könnyebb lehet az angol, bár ezt én kicsit általánosításnak tartom. Szerintem inkább csak azért könnyebb, mert sokszor lehet találkozni vele a médiában, és ahogy írták többen, akinek van egy kis nyelvérzéke, arra sok dolog rá tud ragadni. Angolul könnyebben meg lehet tanulni otthon is, mert neten számtalan anyag elérhető. Szerintem azok az emberek sem gondolkodnak bután, akik németet meg mondjuk valami mást (olasz, francia) tanulnak gimiben, mert az angol valóban rád is ragadhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!