Milyen módszerrel lehet hatékonyan tanulni szavakat?
Figyelt kérdés
tegnap 20:08
2/6 anonim 

válasza:

Nekem a legjobban az vált be, hogy nem szavakat tanulok, hanem mondatokat, kifejezéseket.
3/6 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy suliban megtanulom a szavakat, írok egy ötöst, de most át néztem, és az 1-2 évvel ezelőttiekből kb. semmire sem emlékszem.
tegnap 20:37
4/6 anonim 

válasza:

#3. Ez természetes dolog, folyamatos gyakorlással lehet szinten tartani a tudást, különben felejtesz belőle, így van ezzel mindenki más is. Ha tehát ez a problémád, találj alkalmat a mindennapi nyelvhasználatra, a korábban tanultakat pedig bizonyos időközönként tudatosan próbáld ismételni!
5/6 anonim 

válasza:

Szöveggel együtt. Az új szavakat mondatokba foglalod, úgy tanulod meg.
Mi anno franciatagozaton egész 20-25 mondatos párbeszédeket kellett megtanulnunk.
Nagyon hasznos volt.
Persze írtunk szódolgozatot is de így könnyebb volt.
6/6 anonim 

válasza:

5-ös vagyok.
Az előző évi könyveid mindig legyenek az asztalodon. Minden nap olvasd fel hangosan az egyik leckét szóban fordítsd le. Ez 5 perc szintentartás.
Aztán fogj hozzá az aznapihoz. Egy napot se hagyj ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!