Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Örülök az idei nyelvvizsga...

Örülök az idei nyelvvizsga amnesztiának, mert így legalább nem "egyedül" fogom hallgatni, hogy: "Bezzeg tavaly odaadták..." ? :D

Figyelt kérdés
Szerintem tuti, hogy ebben az évben is meglépik ezt.
2021. jún. 23. 00:41
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 A kérdező kommentje:

Véletlenül bukkantam rá erre a válaszra és annyira megtetszett, hogy gondoltam beteszem ide. Abszolút megértem és egyet is értek vele. És bizony hogy de sok ilyen eset van.

"Németet tanultam általánosban, abból szereztem nyelvvizsgát. Gimnáziumban olaszt és angolt tanultam a német mellett. Az angol tanárom borzalmas volt, a négy év tanítása semmit nem ért, konkrétan elbeszélgettünk órákon. Ezt követően orvosi egyetemre mentem, ahol a diploma kiadásának a feltétele angol középfokú nyelvvizsga. Mivel ezt egyetem előtt nem tudtam, így elég szomorú voltam, mikor kiderült, hogy sem a német, sem az olasz tudásommal nem érek semmit.

Úgy éreztem, hogy az egyetemen erőn felül kell teljesítenem, másrészt nem sikerült jó tanárokat találnom egy idegen városban. Tudom, a facebook és minden online felület tele van hirdetésekkel, de az a tapasztalatom, hogy a legjobb tanárok nem hirdetik magukat, mert anélkül is rengeteg diák jár hozzájuk. Ötödéven, mikor már sikerült belerázódnom a tanulásba és végre nagyon jó nyelvtanárt is találni, jöttek az említett problémák (nyelvvizsga elmaradása, más nyelvvizsgára készülés, betegség). Pedig terveim szerint ötödév végén, legkésőbb hatodév elején befejeztem volna a nyelvtanulást és koncentrálhattam volna a fő szigorlós tárgyaimra és az államvizsgára. Sajnos a covid miatt nem így alakult. Próbáltam és jelenleg is próbálok folyamatosan egyensúlyozni, hogy a másodév (anatómia szigorlatos) utáni legnehezebb és szakmai szempontokból legmeghatározóbb évemet eredményesen zárjam és közben a nyelvvizsgát is megcsináljam.

Nem számítottam a nyelvvizsga amnesztiára, és mivel rengeteg időm elment az angol tanulásával és közben előző hónapban az írásbelit is megcsináltam már, így az államvizsgám valószínűleg novemberre tolódik, tehát a nyelvvizsga másik részét kénytelen leszek addig megcsinálni.

Nagyon sokszor azt érzem, hogy sokkal szívesebben fordítanám azt az energiát mondjuk a belgyógyászat tanulásába, amit később még hasznosítani is fogok.

Összességében azon a véleményen lennék, hogy a nyelvvizsga egy iszonyat feleslegesen dolog. Hiszen, ha a munkahely kéri a nyelvtudást, akkor beszélned kell és nem a papírod mutogatni róla. Ha a munkahely nem kéri a nyelvtudást, akkor meg mi értelme energiát fektetni bele? Csak nyilván ebben valakiknek nagyon nagy pénz van.

Persze a mai világban alapműveltségnek számít legalább egy nyelvet beszélni az anyanyelven kívül. 11 évig tanultam németet + 2 évig német szaknyelvet, minden vágyam volt, hogy amit elkezdtem 7 évesen, azt felnőtt koromra a tőlem telhető legmagasabb szintre fejlesszem. Nem sikerült, mert ez már végképp nem fért bele az időmbe. Az egésznek az lett az eredménye, hogy van papírom a németről, amit már elfelejtettem, és lesz papírom az angolról..."

2021. jún. 25. 01:46
 62/70 anonim ***** válasza:
34%
egyetértek, én jövőre végzek gyógyszerészetin,s nekem is borzalmasan nehéz emellett az iszonyat sok, sokszor vért izzadó tanulás, vizsgaidszak mellett a nyelvvizsgára gondolni, óriási teher még, sőt erre kell még egy egyetemi záróvizsga is angol nyelvből, az első nyelvem nekem is a német. Teljesen egyetértek, s iszonyat szomorú ez az egész, hogy pandémia kelljen ahhoz, hogy ezt elengedhessék... Én jövőre végzek, de a kötelező nyári gyak, szakdoga mellett, kötelező államvizsga gyakorlat mellett erre nekem nem lesz sajnos időm.
2021. jún. 25. 02:35
 63/70 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező:

Sajnos ahogy látom a magyar néplélek olyan hogy ami nem kötelező, azt nem akaródzik megcsinálni. Persze hogy jobb lenne ha mindenki nyelvvizsgával jönne ki a középiskolából, de ezt heti 2-3 nyelvórával, 0 motivációval, esetleg alkalmatlan tanárral nem nagyon lehet elérni. Szerintem a fő probléma a motiváció, illetve annak hiánya, ha az megvan akkor angolból egy gyenge középszint összehozható autodidakta módon is. Amíg a diákok (hallgatók, emberek) nem látják be hogy a nyelvtudás alapvetően jó dolog, addig valahogy rugdosni kell őket, sajnos, mégpedig minél előbb, mert tapasztalatból tudom hogy egyetem alatt mindenkinek a legkisebb baja is nagyobb mint hogy nyelvvizsgázzon, munkában meg pláne. Talán a legjobb megoldás lenne, ha a döntést az egyetem kezébe adnák, így el tudom képzelni, hogy kicsit ésszerűbb lesz a dolog.

2021. jún. 25. 08:29
 64/70 anonim ***** válasza:
63%
Mind a két félnek valahol igaza van. Igaza van annak, aki azt mondja, hogy igazságtalan az amnesztia, mert neki bezzeg kellett nyelvvizsga, de ugyanakkor valahol jogos a másik fél mondanivalója is. Tapasztalatból mondom, hogy az iskolákban általában borzalmas a nyelvoktatás, kénytelen az ember külön tanfolyamokat kifizetni rengeteg pénzért. Pedig sok szegény van, akinek nincs erre pénze. Rá lehet fogni, hogy ingyen nyelvvizsga, ha emelt szintű angol érettségit tesz, de ha arra nem készítik föl rendesen az iskolában? Ez egy ördögi kör, mert aki szegény, csak úgytud kitörni, ha tanul, minél magasabb végzettséghez jut, de ugyanakkor akadályozzák benne, hogy tanuljon, mert minden csak a pénzről szól állandóan. A szegény réteggel van állandóan kicseszve. Szóval először a nyelvoktatást kéne sürgősen rendbe tenni az iskolákban, az angoltanárok gondolkozzanak el. (Tisztelet a kivételnek!) Egyébként én is most fogom megkapni a diplomámat nyelvvizsga nélkül, de örülök, tudjátok miért? Mert voltam nyelvvizsgázni, 1 ponton múlt, hogy meglegyen a szóbeli rész (az írásbeli meglett korábban), fellebbeztem, hogy adják meg az 1 pontot, de mondanom se kell, nem adták meg, pedig az 1 ponton aztán igazán nem múlt volna semmi...legalább a fagyi visszanyalt. Ők direkt nem engedtek át, hogy menjek még, és költsek egy rahedli pénzt rájuk. Most aztán beszívták a kizsákmányolós embertelen nyelviskolák. Így jár az, aki szemétkedik. Az én pénzemből nem gazdagodnak többé.
2021. jún. 25. 11:13
 65/70 anonim ***** válasza:
100%
#64, ezt már én is kifejtettem egy másik kérdésnél, és teljesen igazad van abban, hogy nyaljon csak vissza a fagyi egy kicsit a nyelvvizsga "maffiának". Velem konkrétan vetetni akartak 160 órát, annak ellenére hogy a próbanyelvvizsgáim mind majdnem 90% felett lettek középszinten. Ennyit róluk.
2021. jún. 25. 11:41
 66/70 anonim ***** válasza:
#64 tele van nyelvtudást segítő anyagokkal az egész internet, nekem sikerült levizsgáznom 98-ban, amikor se netünk nem volt itthon, se idegen nyelvű irodalmat nem nagyon lehetett beszerezni, akkor a mai diákoknak is sikerülnie kell.
2021. jún. 25. 12:32
 67/70 anonim ***** válasza:
29%

#64:

Aki nem tud 60 százalékot összeszedni valahogy az ne is kapjon nyelvvizsgát. Így is elég alacsony a léc, nem kell még extrán jòtékonykodni.

#65:

Senkinek sem kötelező nyelviskolába járni, én se tettem. Ha neked 90% lett a próbanyelvvizsga akkor menjél és csináld meg a rendeset, ne arra akadjál ki aki a munkáját végzi és el akar adni valamit.

2021. jún. 25. 12:39
 68/70 anonim ***** válasza:
45%
Na megjelentek a nagy okos mindenttudók.
2021. jún. 25. 13:19
 69/70 anonim ***** válasza:
66%
#67, szerencsére okafogyottá vált. Korrábban már írtam, hogy a cég, akinél dolgozom nem foglalkozik a papírral, csak a tényleges nyelvtudással. Mivel nem tanulok tovább, ezért nem is fogom megcsinálni. Szép napot!
2021. jún. 25. 13:58
 70/70 MDaniel98 ***** válasza:
28%
Egyébként az "Úgysem a nyelvvizsga a lényeg, hanem a valódi nyelvtudás" kifogást - ami egyébként igaz lenne - azok szokták felhozni, akiknek egyik sincs.
2021. jún. 28. 10:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!