Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Örülök az idei nyelvvizsga...

Örülök az idei nyelvvizsga amnesztiának, mert így legalább nem "egyedül" fogom hallgatni, hogy: "Bezzeg tavaly odaadták..." ? :D

Figyelt kérdés
Szerintem tuti, hogy ebben az évben is meglépik ezt.
2021. jún. 23. 00:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
100%

Vagy ott az én sztorim is(#10)

3 éve dolgozok Ausztriában, anyanyelvi szinten beszélek németül, de angolul is megértettem magam bárkivel. Közép megvan 5 éve mindkettőből, de a diplomámhoz két felső kellett volna.

Nyilván örülök neki hogy nem kell megcsinálni, ráment volna 2 szabadnapom, meg 70ezer forintom.

Tavaly jelentkeztem mindkettőből felsőre, de azok a vizsgák elmaradtak a Covid miatt.

Most meg minek csinálnám már meg? Diplomát megkapom így is, külföldön fogok élni, ott meg nem a nyelvvizsgára kíváncsiak, hanem hogy tényleg tudok-e beszélni.

2021. jún. 24. 14:43
 22/70 A kérdező kommentje:

Igen 10es, Te is érted a lényeget. Kihagytalak, bocsi. Igazad van és gratulálok Neked is!

Sok sikert a továbbiakban!

2021. jún. 24. 14:47
 23/70 anonim ***** válasza:
40%
Remélem jövőre is elengedik
2021. jún. 24. 14:54
 24/70 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező és még néhány válaszoló:

Senkinek nem a nyelvtudás meglétével van problémája, az a nyelvvizsgától független. Gratulálok mindenkinek a záróvizsgához, biztos sok munka van mögötte.

Az a bajom az egésszel, hogy egy egyetemi képzés kimeneti követelményei szabályozva vannak. Többek között középfokú nyelvvizsgát is le kell tenni. Nah most ez itt nem történik meg, mert ad hoc jelleggel, jófejségből ezt elengedték. Szerintem ez így baromira igazságtalan. Igazságtalan azokkal szemben, akiknek a diplomája X éve bent van az intézményben, mert nem tudtak kiköhögni egy nyüves nyelvvizsgát. Igazságtalan azokkal szemben akik időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt nem kímélve letették a nyelvvizsgát korábban, hogy ne az utolsó évben kelljen (nekem a két felsőfok darabonként olyan 30k körül volt, volt egy ToEFL az azt hiszem 150 dollár). Most akkor verjem az asztalt hogy minek dobtam ki ennyi pénzt?

A legrosszabb az egészben hogy teljesen random lett módosítva a szabály. Akkor mostantól az is kaphat diplomát aki nem adott be szakdolgozatot mert csak? Vagy aki a 2 félév testnevelést nem teljesítette? Miért kellett ebbe belenyúlni?

Példa egy teljesen más területről: szerinted az rendben lenne hogy jogosítvány nélkül vezetnek az emberek? Elvégre az autó benzinnel (árammal/gázolajjal/tüzelőanyagcellával) megy...

2021. jún. 24. 14:56
 25/70 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: azt én sem mondtam hogy logikus intézkedésnek gondolom, de ettől függetlenül örülök neki.

Akiknek x éve bent ragadt a diplomája az intézményben, azoknak is elengedték. Velük szemben pl nem igazságtalan, sőt ők jártak legjobban, mert ő nagy eséllyel sose nyelvvizsgáztak volna le, egy frissdiplomásról előbb elhiszem, hogy tényleg a covid miatt nem tudott elmenni. ( én is így jártam)

2021. jún. 24. 15:10
 26/70 anonim ***** válasza:
28%
Kedves kerdezo. Te akarod eldonteni, hogy ki erti a “lenyeget” es ki nem. Valaszul: mindenki erti, csak nem mindenki ert vele egyet. Jobb lesz pedig, ha felkeszulsz, ugyanis az eletben, a munkapiacon egyarant rengeteg emberrel fogsz talalkozni hidd el, aki nem fog egyeterteni a “covid” diplomakkal, tovabba nem egyszer leszel tamadas aldozata is. Ehhez az “akcios kedvezmenyhez” alanyi jogon jart ez a megkulonboztetes. Meg egyebkent is ne mondja mar nekem senki, hogy a fene vigye el, pont most erzett magaban mindenki ohatatlan sovargast arra, hogy nyelvvizsgat tegyen, de sajnos nem tudott es ezt mindenki mennyire sajnalja. Ez a franya covid. Na ne. Szerintem azoknak, akik a tovabbi evekben fognak vegezni joggal savanyu a szolo, teljesen igazsagtalan veluk szemben, nehogy mar te kezd ekezni azt aki korrekt modon megfelelt a kovetelmenyeknek. Tipikusan az a fajta “karacsonyozos” bunko lehetsz, de a nyelvvizsgaert sorba allsz:)) meg egy valami: remelem nem olyan szakember leszel aki erdemben is kapcsolatba kerul emberekkel, oszinten szolva meg egy villanykorte becsavarasat sem biznam olyanra aki egy kozepet sem tud letenni. 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
2021. jún. 24. 15:49
 27/70 anonim ***** válasza:
sztetek jövőre is lehet ilyen kezdeményezés?
2021. jún. 24. 15:53
 28/70 anonim ***** válasza:
55%

Nekem olyan kérdèsem lenne, hogy januárban záróvizsgáztam, de úgy írják, hogy aki agusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesz.

Én már tettem így is megkapom a diplomám?!

2021. jún. 24. 15:56
 29/70 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Ha januárban záróvizsgáztál, akkor augusztus 31ig sikeres záróvizsgát tettél nem?
2021. jún. 24. 16:03
 30/70 anonim ***** válasza:

Igen csak úgy írják, hogy tesz, én tettem..

Csak nehogy az legyen, hogy csak a mostani vègzősökre..

2021. jún. 24. 16:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!