Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Örülök az idei nyelvvizsga...

Örülök az idei nyelvvizsga amnesztiának, mert így legalább nem "egyedül" fogom hallgatni, hogy: "Bezzeg tavaly odaadták..." ? :D

Figyelt kérdés
Szerintem tuti, hogy ebben az évben is meglépik ezt.
2021. jún. 23. 00:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
79%

“ Jobb lesz pedig, ha felkeszulsz, ugyanis az eletben, a munkapiacon egyarant rengeteg emberrel fogsz talalkozni hidd el, aki nem fog egyeterteni a “covid” diplomakkal, tovabba nem egyszer leszel tamadas aldozata is.”

Na ebből én csak a színtiszta rosszindulatot érzem.

Amelyik munkához kell nyelvtudás, ott előbb utóbb úgyis kiderül, hogy tudja e használni az illető az adott nyelvet. Ha nem tudja akkor meg elküldik, tök mindegy hogy van e papírja vagy nincs.

Másrészt nem egy embert ismerek, akinek megvan ugyan a középszintűje, mégse képes normálisan megszólalni az adott nyelven.

2021. jún. 24. 16:11
 32/70 A kérdező kommentje:

Kedves 26os, panasszal Orbán Viktorhoz menj, ne itt fröcsögj mert még valaki megsajnál! Ja, nem! :D

Részemről jövőre is lehet nyelvvizsga amnesztia, sőt el is törölhetnék az egész nyelvvizsgás marhaságot úgy ahogy van mert egy vicc az egész.

Ha nem értetted meg a mondanivalóját annak amit írtam meg amit írtak itt a végén mások is akkor így jártál.

Igen, amúgy én is tavaly kaptam meg a diplomámat, tudod a Covidost, de idén márciusban sikeresen nyelvvizsgáztam. Mellette dolgozom, a papír csak a magasabb fizetés miatt kellett, de nélküle sem panaszkodtam volna. :D

Majd letörölgetem a portól a szekrényben a keményborítóssal együtt. :D

2021. jún. 24. 16:28
 33/70 anonim ***** válasza:
100%

Félig meddig jogos is lenne ami a #26 írt, abban az esetben ha a nyelvvizsgapapír minden esetben tényleges nyelvtudást jelentene, a nyelvvizsga hiánya pedig azt jelentené hogy valaki tényleg nem tud beszélni.

De ez nem minden esetben van így.

Úgyhogy szerintem nem a papír meglétének kéne számítani, hanem annak hogy ki mennyire tudja használni a nyelvet a gyakorlatban.

2021. jún. 24. 16:41
 34/70 anonim ***** válasza:
100%

De azt állítani hogy még a villanykörte becsavarását se bíznád olyanra akinek nincs nyelvvizsgája, már durva általánosítás.

Konkrétan van végzős orvostanhallgató rokonom kegyetlen rossz nyelvérzékkel. Nagyon nagy nehézségek árán rakta csak le a közepet.

Attól hogy valaki nyelvekben nem jó, máshoz még érthet, sokféle intelligencia létezik.

Ezeket három nyelvvizsgával a kezemben mondom, mielőtt még megtámadtok.

2021. jún. 24. 16:48
 35/70 anonim ***** válasza:

#34:

Igen, tudjuk hogy mindenkinek van egy zseniális mérnök/orvos/jégszobrász ismerőse, akinek borzasztó a nyelvérzéke és mekkora kiszúrás vele szemben a nyelvvizsga. Nekem meg speciel a rajzolós képességeim kevésbé jók, mégis meg kellett csinálnom a műszaki rajzot anno (és hármasra sikerült pótZH-n!).

Azzal van a probléma hogy ezzel teremtettek egy precedenst, amire ezután mindenki mutogathat majd hogy bezzeg tavaly meg tavalyelőtt. Nem kell messze menni, itt a topicban már volt a kérdés hogy jövőre lehet-e amnesztia.

De továbbmegyek, aki mondjuk kórházban volt és nem tudott levizsgázni valamiből, az miért nem kapja meg a tárgyat? Vagy akinek rossz az internete annak miért nem adják meg a vizsgajegyet csak úgy?

Mindegy, messze vezet ez

2021. jún. 24. 17:02
 36/70 anonim ***** válasza:

“ Igen, tudjuk hogy mindenkinek van egy zseniális mérnök/orvos/jégszobrász ismerőse, akinek borzasztó a nyelvérzéke és mekkora kiszúrás vele szemben a nyelvvizsga ”

Nem tudom miért kell ilyen lekezelő stílusban válaszolni, meg kiforgatni a szavaimat, de nem ezt állítottam.

Azt állítottam hogy attól hogy valakinek szar a nyelvérzéke, meg lehet tehetsége ezer másik dologhoz, és nem kéne ennyi alapján megítélni.

Jó hogy mondod a mérnököket, másik példa; édesapám három diplomás mérnök, és tud kb két mondatot oroszul, meg nagyon alapszinten németül.

2021. jún. 24. 17:23
 37/70 anonim ***** válasza:
100%
#26, akkor cseréltess nyelvizsgapapírral villanykörtét :D
2021. jún. 24. 17:25
 38/70 anonim ***** válasza:

Semmi lekezelőt nem írtam #36. Ez egy általános kifogás szokott lenni, a másik meg az, hogy a nyelvvizsga csak papír és akinek van valós nyelvtudása, az bármikor le tudná tenni. Édesapádnak gratulálok a három diplomájához, feltételezem az ő idejében a nem kötötték nyelvvizsgához.

A probléma, amit nem igazán értenek a válaszolók az az, hogy menet közben változtattak a szabályokon. Gondolom, ha előírtak volna még valami extra dolgot akkor a hőbörgés menne meg az így meg úgy. Most így akinek van tényleges nyelvtudása, de még nem nyelvvizsgázott (például a kérdező, akinek egyébként bicskanyitogató a stílusa), az boldog lehet hogy megspórolt X ezer forintot, a valószínűleg nagy többség, aki meg ott állna beragadt diplomával, az röhög a markába. És ez nagyon nem fair azokkal szemben, akik már lenyelvvizsgáztak korábban (mert ők kiadták rá a pénzt, készültek a vizsgára), akik már lediplomáztak (mert az idei diplomákon ugyanúgy nem lesz rajta hogy "halló, én megúsztam nyelvvizsga nélkül", mint ahogy az enyémen sincs rajta hogy nyelvvizsgám van) és akik jövőre meg utána végeznek, mert ők már jogosan verhetik az asztalt hogy ők miért nem.

2021. jún. 24. 18:12
 39/70 A kérdező kommentje:

38, ajánlom figyelmedbe, hogy olvasd el ismét amit írtam, mert ezek alapján úgy tűnik az értő olvasás nem megy. Nemhogy más! Segítek! A 32es válasznál keresd! Köszi!

"Most így akinek van tényleges nyelvtudása, de még nem nyelvvizsgázott (például a kérdező...)

Mondok még valamit akkor! Lehet elkezdek egy C típushoz kötött mestert és 2 év múlva mire végzek, hátha ismét lesz nyelvvizsga amnesztia. :D

2021. jún. 24. 18:26
 40/70 anonim ***** válasza:
37%
Kedves 38-as szerintem ne magyarazd nekik teljesen felesleges, hiszen egyertelmu, hogy nem latjak a fatol az erdot. Ertem en, ugye most mindenkinek boldognak, vidamnak kellene lennie mert aki nem orul veluk arra repul a cimke, mint a huszartisztekre: bunko paraszt, igazi magyar aki nem tud orulni masok sikerenek stb szoval a hiba bennunk van mert irigyek vagyunk, savanyu a szolo:))))) persze itt nem errol van szo, csupan arrol, hogy kinyilt a sok ertelmisegi diplomasnak a csipaja es ezek azok a diplomas emberkek akik egyaltalan nem latjak a masik oldalt, mert nem akarjak. Azokat az embereket akik elotte allnak ezaltal kiszorultak, vagy akik korabban tisztesseggel szereztek diplomat, ezaltal hangot adva a csalodottsagnak, na ugye egy ilyen jelolt nyilvan, mar elvbol nem fog leallni oromkodni veluk, de ha nem teszed es elmondod az oszinte velemenyedet egybol te vagy a bunko:) amugy meg a kedves kerdezo lehengerlo stilusara meg annyit visszaternek, hogy mar a kiirt kerdesed is tele van komplexusokkal:DD ez a jajj de jo, hogy iden is, mert akkor nem csak tavaly es igy nem hurcolhatnak meg, hogy “bezzeg” a tavalyiak...errol annyit, hogy te magad is erzed, hogy gaz, kulonben ez a kerdes (kerdes??, inkabb kiiras) nem szuletett volna meg..mar most sajat magad beskatulyaztad azzal, hogy ezt kiirtad..kapufa, de ugy is fogalmazhatnek, hogy adtal a sz**k egy pofont😊😊😊 ne felj nem vagy egyedul es nem cinkes:))
2021. jún. 24. 18:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!