Szerintetek miért nem döntött még a kormány a nyelvvizsga amnesztiáról?
Azért húzzák eddig a döntést, mert eszükben sincs megadni?
Vagy azért, hogy minél többen megszerezzék a nyelvvizsgát,(minél kevesebb pénzt bukjanak a nyelvvizsga központok) és csak az utolsó pillanatban adják meg az amnesztiát? Ha nem tervezik jóváhagyni, akkor szerintem már rég elutasították volna.
Szerintem a kormánynak semmilyen döntést nem kell hoznia ez ügyben. Akkor kéne hoznia, ha akarna amnesztiát, de ha akart volna, már rég meghozta volna a döntést.
Most, hogy gyakorlatilag megszűnt a járvány, mi indokolná az amnesztiát? Eddig is lehetett online készülni, sőt, nyelvvizsgázni is. Akkor mi célt szolgálna az amnesztia, azt leszámítva, hogy unfair előnyhöz juttatná a most végzősöket? A tavalyi is unfair volt.
Szerintem csak egyszer volt Budán kutyavásár. Szerintem úgy készülj, hogy nem lesz.
Amúgy meg a többiekkel szemben igazságtalannak is érzem. Főleg amikor például sok-sok éve beragadt diplomákról beszélünk. Legrosszabb esetben neked is beragad egy fél évre és addig megcsinálod.
Külön ki kell jelentenie a kormánynak, hogy most nem lesz? Volt valahol szó róla, hogy lenne? Nem vagyok képben, fel tudsz világosítani kérlek? Azt hittem, az egy egyszeri dolog volt, és az az alapértelmezett, hogy a nyelvvizsga szükséges, így azt most külön nem kell mondani.
Lassan záróvizsga szezon van már, utána állítják is ki az okleveleket, így nem hiszem, hogy érdemes még az amnesztiát várni.
Akkor B2, az erősebb? Írásban és szóban az még bőven alap. Még a B2 komplex is. A C1-től kezdődik a valós szint. Úgyhogy igenis B2-t azért tudjon az, aki felsőfokú végzettséget akar.
#9: És azt elolvastad, hogy a kérdezőnek van nyelvvizsgája?
Több helyen szakmai nyelvvizsga kell a diplomához, és szakmai online nyelvvizsgát nem hirdettek a nyelvvizsgaközpontok. Később talán egy vagy két helyen lehetett, de nagyon korlátozott létszámban.
Tehát konkrétan nem volt vizsgára lehetőség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!