Miért érvelnek a nyelvvizsga amnesztiáért úgy, hogy nincs több száz ezer forintjuk a B2 szintű nyelv megszerzésére, amikor kiderült, hogy nem is kell annyi?
Ez volt az a kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Ez nem kutatás. Tény, hogy lehet ingyen nyelvvizsgát szerezni. Egy vizsgát visszaigényelhetsz, és gimis korban korlátlan mennyiségű emelt érettségit tehetsz ingyen.
Az más kérdés, hogy ki mennyit akar nyelvtanulás címszó alatt utazásra elverni. Plusz a magántanár, ha valaki akar ilyet. De ez nem kötelező. Kötelező költsége (érettségi után) csak a második nyelvvizsgának van, ami kb 30 ezer forint. Honosítás kb 10k., de nem mindegyiket kell.
Egyetemen pedig ingyenes nyelvi kurzusok is vannak, különböző szinten.
3/3
Igen, ez az. Rengeteg ingyenes képzés van. Ezért lepődök meg, hogy nem sikerül pár embernek. Sőt nem is "pár" ember, mert elvileg több tízezer hallgató van ilyen helyzetben.
Hol van az a rengeteg ingyenes képzés?
Az angol magán tanárt lasszóval kell fogni, pláne ha még normális árban akarok órákat venni.
Miről beszélsz kérdező?
Vidéki kisvárosban lakom, gondolhatod mennyi ingyenes képzés indul. Köszi, utazni meg nem fogok egy ingyenes képzésért több száz kilométert.
5/5
Aki diszlexiás vagy egyéb tanulási nehézsége van, az mentességet kaphat, én úgy tudom.
De ne mondd már nekem, hogy egy normál képességű felnőtt ember ne tudna 6 félév egyetemi kurzus alatt középszinten megtanulni egy nyelvet olyan szintről kezdve, hogy ugye addigra van legalább egy 25%-os középszintű nyelvi érettségije. Ha egyetemen tud tanulni, akkor egyszerű nyelvtani szabályokat is meg tud tanulni. Szókincs fejlődik órán, nézhet filmet, olvashat stb.
Nem tudom, szerintem ez csak akarat/szorgalom kérdése. Bár lehet, hogy én látom nagyon rosszul. Számomra az a normális, ha valakinek 2-3 nyelvvizsgája van egyetemre és kicsit furcsának (de elfogadhatónak) tartom, ha valakinek egy sincs meg érettségire. (Végülis 12 év..)
Igen persze mindenkinek más a tanulási módszere, de hogy szókártyákat használ, vagy filmet néz mint tanulás, az mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!