Szerintetek miért nem döntött még a kormány a nyelvvizsga amnesztiáról?
Azért húzzák eddig a döntést, mert eszükben sincs megadni?
Vagy azért, hogy minél többen megszerezzék a nyelvvizsgát,(minél kevesebb pénzt bukjanak a nyelvvizsga központok) és csak az utolsó pillanatban adják meg az amnesztiát? Ha nem tervezik jóváhagyni, akkor szerintem már rég elutasították volna.
De nem is arra értettem, hogy a mostani helyzetben lehet-e szerezni te nagyon okos. Általánosságban írtam, hogy minimum ennyit meg kéne követelni mindenkitől. Az, hogy most volt egy időszak a COVID miatt, az azért 50 évente van egyszer. Szóval ne erre fogjunk már mindent. Akinek annyira fontos megcsinálta volna az első feloldáskor. Akkor volt rá majdnem fél év.
#11: Milyen feloldáskor? Mikor voltak tavaly szakmai nyelvvizsgák, és hol, mekkora létszámban?
A sima jelenléti nyelvvizsgák is csak a nyelvvizsga központokban voltak. Az iskolába kihelyezettek nem lettek megtartva. Jelenléti csoportos felkészítők nem voltak. A diákok elvesztették a munkájukat, magántanárt nem tudtak megfizetni.
A BME-n például Angol-Francia és Német nyelven gazdasági és Angolból műszaki például most 2021 januárban volt, meg májusban is. Meg 2020 Június és októberében a Kodolányin is. Szóval ennyit az okoskodásodról.
#13: Ez nem mond ellent annak, amit írtam.
Ezek nem fedik le a teljes gazdasági létszámot. A másik meg, hogy voltak olyanok, akik felkészültek egy adott típusú vizsgára, jelentkeztek is, de elhalasztották a vizsgaidőpontot, majd az újat is. És ez nem egyedi.
Ráadásul senki nem tudta előre, mikor zárnak megint mindent. Így ezzel kalkulálni sem lehetett. Akik nyáron nem nyelvvizsgáztak, abban a tudatban voltak, hogy van rá még kb 9-10 hónapjuk.
A 6-os vagyok, köszönöm a válaszod, így már értem.
Továbbra is tartom, hogy szerintem nem bízhatsz ebben sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!