Örülök az idei nyelvvizsga amnesztiának, mert így legalább nem "egyedül" fogom hallgatni, hogy: "Bezzeg tavaly odaadták..." ? :D
Pedig ha hiszed ha nem, esetemben ez nem kifogás. Legalábbis nem hiszem hogy nehezemre esne egy német felső úgy hogy évek óta kijárok osztrákokhoz melózni. De az angollal is megbírkóznék. Ráadásul rég megcsináltam volna ha nem jön közbe a vírus. De az egyetlen motivációm a diploma volt, most meg már ahhoz sem szükséges.
A kérdező amúgy utólag lenyelvvizsgázott, írta is.
Az sem fair ennyi erővel, hogy én - az utolsó félévemet leszámítva - bejártam rendesen előadásokra, szemináriumokra, a covidban tanulók meg online előadásokra járnak, és online szétcsalják az összes vizsgájukat.
Mégse utálom meg szidom őket hogy ez mekkora igazságtalanság.
Kedves 40es!
"...mar a kiirt kerdesed is tele van komplexusokkal"
Persze, hogy tele van, mert tavaly mindenki azzal jött, hogy ingyen megkaptuk. Mostmár legalább itt lesz az idei is. :D Csatlakozott még az ingyen diplomához 25 ezer diák.
Ahogy írtátok, a diplomába nincs beleírva, hogy nyelvvizsga nélküli, így ismét leírom, hogy nem a nyelvvizsga bizonyítvány a lényeg, mert hiába van, attól még nem biztos, hogy tud is valaki az adott nyelven.
Aki munkájához meg amúgy is kell és megcsinálta volna ha ingyen adják akkor is, az mit háborog? Ja, hogy a magánórák ára? Azt kiadtam én is, meg az is kifogja aki az amnesztia mellett valóban nyelvvizsgázik majd.
Nyugodtan lehettek felháborodva, mert tanultatok a nyelvvizsgáért pedig ti sem akartatok (mert ebből az jött le) csak ez itt hiába való, mert ettől még Orbán döntése nem fog megváltozni. Sem az idei sem pedig a tavalyi.
#41:
Igazad van, az sem fair hogy online összepuskázták maguknak a vizsgát. A különbség az, hogy nem állnak ki melldöngetve hogy ők milyen faszagyerekek, hanem csendben meghúzzák magukat mert ők is tudják hogy valami nem kóser. Ha kijártál Ausztriába dolgozni, akkor miért nem csináltad meg korábban, miért hagytad az utolsó pillanatra?
Kérdezónek pedig sikerült kapaszkodóként megragadnia, hogy valóban nem vettem észre hogy ő tavaly kapott csókos diplomát és azóta már van nyelvvizsgája. Az továbbra sem világos neki hogy egyáltalán nem a nyelvvizsgáról szól a történet (talán még most is van a piacon olyan hely ahol lehet venni), hanem az hogy ad hoc jelleggel megváltoztatták a játékszabályokat. Gondolom ha bedobják hogy +10 kreditet még össze kell szedni, akkor nem lenne ekkora a jókedve.
Abban meg igaza van hogy Orbán nem fogja megváltoztatni a döntést, a kérdés viszont az volt, hogy örülök-e. Nem, egyáltalán nem örülök
Mert egyetem és meló mellett se időm, se kedvem, se energiám nem volt nyelvvizsgázni menni. Amúgy se szeretek vizsgázni, és sajnos rossz szokásom hogy mindent halogatok, amihez nincs kedvem.
Másrészt meg nem jósoltam meg előre hogy világjárvány lesz, és elmaradnak emiatt a nyelvvizsgák.
Amúgy hol láttál olyat hogy valaki “melldöngetve kiáll hogy milyen faszagyerek”? Pont nem arra leszek büszke hogy kaptam egy enyhítést a diplomámhoz.
Ezt a plusz 10 kredites hasonlatot nem értem. Persze hogy mindenki ki lenne (jogosan) akadva ha behoznának egy ilyet, te is, én is.
De az hogy járványhelyzetre való tekintettel behoztak egy enyhítést, az nem ugyanaz. A más kérdés hogyha én lennék a miniszter, valami más enyhítést találtam volna ki. De ez van, nem azokat kell utálni akik élnek vele, továbbra sem értem miért fáj nektek hogy páran most jól jártak.
#44:
Akkor sajnálom, te így jártál (volna). Nem jó stratégia az utolsó pillanatra hagyni a dolgot (ugyebár meg is lehet bukni, elalszol, kidurran a metró kereke stb.). Mindegy. A melldöngetős faszagyerekséghez kb. a kérdező összes reakciója passzol.
A járványhelyzet meg vis maior, miért járt volna enyhítés? Ahogy fentebb írtam, aki kórházban feküdt a vizsga napján, annak automatikusan meg kellene kapni a kettest? Vagy hogyan? Sajnálatos esemény, hogy a járvány miatt nem sikerült levizsgázni, de ezzel együtt kell élni, lehet próbálkozni a nyáron. Nem hiszem hogy éles helyzetben a kifogások érdekelni fognak valakit.
És végül kérlek ne hidd, hogy (legalábbis a részemről) utálunk benneteket. Tényleg nem
Ahogy fentebb írtam, aki kórházban feküdt a vizsga napján, annak automatikusan meg kellene kapni a kettest?
Nem, hanem orvosi igazolással egy másik időpontban vizsgáztatják.
Tudom, rossz szokás sajnos.
Hát pont azért mert vis maior!
Ha valaki kórházba kerül a vizsga napján, az egyéni probléma, a koronavírus több tízezreket érint.
Ha részedről ez nem utálat, csak az igazságérzetedet zavarja, akkor rendben van, de ugyanúgy a mi oldalunkon meg nem mindenki melldöngetős faszagyerek.
Még egy eset, egy ismerősömmel épp erről beszéltünk: neki is volt középszintűje, de a szakjához szakmai nyelvvizsga kell. Tanult szakmai idegen nyelvet, de azt mondta az online oktatást inkább nem minősítené, el is kezdett inkább magántanárhoz járni. A nyelvvizsgatípus amire eddig készült már nincs fél éve, mert csődbe ment a nyelviskola, próbált másikat keresni de szakmai nyelvvizsgák ritkán vannak és akkor is korlátozott létszámmal.
Igazából a nyelvtudása megvan, a nyelvvizsgát is megcsinálja később ha már ennyi pénzt költött magántanárra, de azért nagyon örül neki hogy nem csúszik a nyelvvizsgája, és tarthat diplomaosztót.
Ilyenek is vannak, nem szimplán lusta disznó az összes amnesztiás.
Kérdező, és melyik pontjával nem értesz egyet? Érdekelne, mert a magyarországi nyelvoktatás leginkább valahol a "borzalmas" és a "rettenetes" között van. Szerinted miért nincs a magyar diákoknak akár középiskolában, akár az egyetemen nyelvet tanulni? Én például a mesterképzésen első évében (vegyész vagyok) észtül és svédül is tanultam egy-egy félévet, pedig egyáltalán nem volt kötelező.
Jó hogy megemlíti a cikk a nyelvvizsga-amnesztiát és hogy több szakértő is túlzónak tartotta az ötletet. Mit gondolsz erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!