Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nagyon naiv dolog azt gondolni...

Nagyon naiv dolog azt gondolni, hogy ha sokat tanulok, el tudom végezni a pécsi ált. Orvosit?

Figyelt kérdés
Felvettek a pécsi általános orvosira. Szerintetek ha nem vagyok buta és sokat fogok tanulni rendszeresen, akkor el tudom végezni? Pestről hallottam sztorikat ORVOSTANHALLGATÓKTÓL, hogy hogy szórják ki vizsgáról az embereke, hiába tanult. Pl. egy lányt úgy rúgott ki a prof anatomia vizsgáról, hogy vizsga előtt azért nem ártott volna az anatómia könyvet elolvasni, közben meg a csaj anatómiaversenyeket nyert.

2013. júl. 27. 21:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, mert van SOTE-n ETK-s es AOK-s ismerosom is. ETK-n ott sokkal konnyebb a mienknel, ertheto okokbol. A tanarunk se erti, miert szivatnak minket ezzel, mikor tenyleg nincs ra ugy szuksegunk, de valamelyik okos ezt talalta ki. Szerencsere a szigorlat mar nem ugyanaz. Hurra.
2013. júl. 27. 23:23
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaaaaj, a rémtörténetek :) Pécsről pontosat nem tudok, de Pestre járok, és számomra a történetek 95%-a akkora kamu, mint állat. Lehet rosszabb kedvében a prof, adhat egy-két jeggyel rosszabbat, mert valamit nem tudsz, de a "csak egy apróságot nem tudtam, és megbuktattak" sztorik mindig sántítanak. Utólag szoktak kiderülni, hogy a tétel többi részét is úgy kellett kihúzni az illetőből, meg a szájába adni.

(Saját tapasztalat, láttam előttem felelni embereket, és egy csomószor volt, hogy tök jogosan megvágták az illetőket, utána még nekik állt feljebb úgy mesélték a történetet, mintha ilyen-olyan szemetek lettek volna a vizsgáztatók.)

Nyilván vannak igazságtalanságok, de bukni ok nélkül, erős tudással nem szoktak. Aki pedig foghíjas "tudogatással" megy vizsgázni, az számítson rá, hogy kivágják.

2013. júl. 28. 07:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A 49%-os törölje már magát innen! De komolyan! Beír ide mindenféle hülyeséget, minden mondatot külön válaszba ír.

Egyébként nem naív dolog, minden egyetemen tanulni kell, az tökmindegy, hogy Pesten, Pécsen vagy Mucsaröcsögén van-e... :)

2013. júl. 28. 11:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

12-es, sokáig én is így gondolkoztam, mint te :)

Azelőtt, és azután sem volt ilyen sztorim vizsgáztatóval szerencsére, pedig sok genyánál voltam már.

Én írtam, hogy orvosi kémiával hogy megszívtam, akkor és ott tényleg így jártam, nem kamu. Egy fontos törvény képletét nem tudtam megmondani, megpróbálta velem levezettetni, de a végén már annyira kész voltam idegileg (ez még az első vizsgaidőszakomban volt), hogy már a hatványozásba is belezavarodtam. És ezért volt a megaláztatás, meg a kettes. Sajnos van ilyen néha, én voltam a hülye, hogy nem próbáltam meg mg egyszer :(

2013. júl. 28. 11:56
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Mások is el tudják végezni, nem?
2013. júl. 28. 11:57
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

14-es: nem akarok gonosz lenni, de te magad írod, hogy egy fontos törvény képletét nem tudtad =) Lehetett volna rendes, és levon egy jegyet (az ilyen vizsgáztatóból több van), de akadnak olyanok is, akiknél ez visszatapsolással jár. (A megalázás viszont soha nem helyes!)

Ettől függetlenül fenntartom az állításomat, hogy sokat bukni, ne adj' Isten csúszni nem lehet a hallgató vaskos lustasága és alkalmatlansága nélkül. És a rémtörténetek elsősorban tőlük származnak.

2013. júl. 28. 12:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de ez nem magyarázza meg, hogy az előttem lévő csajnak miért adott 3-ast úgy, hogy egy benzolt nem tudott lerajzolni, és etén helyett etánt rajzolt ;)

És ez nem kamu. Miért hazudnék, nem ismerjük egymást, nincs okom rá. Csupán azért írom ezt le, mert igenis vannak olyan vizsgáztatók, akik fejre mennek, és ez alapján osztályoznak. De igazad van, szerencsére kevesebb van belőlük, eddig az összes többi vizsgámon korrektek voltak:)

2013. júl. 28. 23:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a PTE-ÁOK-n vagyok, úgyhogy tudom hogyan mennek a itt dolgok. Ne félj tőle, meg ne foglalkozz a rémhírekkel ,egyáltalán nem vészes. Persze sokat kell tanulni, meg van 1-2 nagyon nehéz vizsga (kiemelném itt a másodév 2. félévet az anatómia, élettan és biokémia szigorlatokkal), de ha becsületesen készülsz, még jó jeggyel is meg lehet csinálni ezeket is. A beszólogatások mennek időnként vizsgán, mint mindenhol, de ezek nem túl gyakran fordulnak elő, ha meg végképp rossz napja van a vizsgáztatónak, még mindig vissza tudsz menni máskor. De a legtöbb tárgyból a legtöbb vizsgáztató korrekt. Remélem tudtam segíteni :)
2013. júl. 29. 00:57
 19/21 anonim ***** válasza:
A pécsi orvosistól kérdezném ha még itt vagy! Angol nyelvű képzésre kizárólag fizetősre lehet jelentkezni? Ezt igazából sehol nem találtuk meg mint infót.
2013. aug. 1. 15:07
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
rengetegen elvégezték, sokan nem is okosak egyáltalán, ne parázz ha tanulsz, megcsinálod!
2013. aug. 1. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!