Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?
"de hogy sokszor úgy beszélnek egy nyelvvizsgáról, mintha az akkora megterhelés lenne," - Igen, mert ők poénból nem akarnak nyelvvizsgát az államvizsgájukhoz, hogy kapjanak diplomát. Mert az olyan jó móka.
De amúgy erre is írtam már választ (talán 2 oldallal előrébb): Mindenkinek mást jelent a "megterhelés". Egy picit leegyszerűsítve a dolog: számomra nem jelentett megterhelést az emelt informatika érettségi, de valakinek az, valaki lehet nem is lenne rá képes. Nem mindenkinek áll rá az agya mindenre. Az egy dolog, hogy egyetemen meg tud tanulni több száz oldalt, de az a szakmájába vág (amire rááll az agya). Biztos vagyok benne, nálad is van ilyen dolog, ami nem menne.
ja, csak megint figyelmen kívül hagytad az egészet, és egy mondatomat újra kifordítottad, gratulálok
amúgy a középszintű nyelvvizsga nem a tudásról szól. olyan ismerőseimnek van nyelvvizsgája, hogy szégyellem magam esküszöm. ha valaki ezt nem képes megtanulni, az 100%, hogy egyetemet sem tudna elvégezni. úgyhogy kifogás az mindig van :)
nekem meg épp te tűnsz eszméletlen gyökérnek. hatszázszor leírtam milyen sokat kell az egyetemen tanulni, de úgy tűnik nem bírod felfogni, nem is érdekel különösképpen a hülyeséged. nem nézek le senkit hogy nincs meg neki, csak nem értem. meg én és a szorgalom 2 teljesen külön dolog, de ezt te nyilván meg tudod állapítani ennyiből.
meg persze ezt sem fogod elhinni, nem is érdekel de most is rengeteg barátom van az undorító stílusom ellenére...
hánynom kell az olyan emberektől mint te vagy, ennyi :)
Nekem is hánynom kell az olyanoktól mint te, úgyhogy akkor közösen utáljuk ezennel egymást.
Olvastam, hogy írtad, hogy tudod mennyit kell egyetemen tanulni, de ne a haverjaid véleményére támaszkodj, hanem majd magad tapasztald meg. És ha valami vizsgán elhasalsz, amin más átment, remélem jön egy kérdés ide GyK-ra, hogy "Hogy-hogy az egyik egyetemista elhasalt a ZH-n, mikor van 2 nyelvvizsgája?".
Mindenki felhozta érvnek, hogy miért nincs ideje nyelvet tanulni. Van aki este 8-ra hazaesik, és reggel jön később. Tanulnia, leadandókat készítenie pedig jóformán az alvásidejéből kell. Egy ilyennek mondanád hogy de azért 10 percet szánhatna még az idejéből a nyelvre, úgy vágna pofán, hogy köpnéd ki a fogsorod.
hát aki ennyi miatt pofán vág, annak ott is van az éretlmi szintje ;)
és köszönöm kérdésed, eddig nagyon jól megy az egyetem :D
nem olvasom már vissza, de ha jól emlékszem sokan kételkedtek benne, hogy megcsinálom, ennek ellenére kitűnővel végeztem az egyetemet :)
köszönöm mindenkinek, aki normálisan válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!