Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy-hogy sok egyetemistának...

Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?

Figyelt kérdés
hiszen egyetemen többszáz oldalakat kell naponta megtanulni.. és egy középszintű könnyebb nyelvvizsgát még az iskolában tanítottakból is simán le lehet tenni, hát még rákészüléssel
2013. máj. 2. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 A kérdező kommentje:

persze, meg le lehet tenni ott az írásbelit ahol az könnyebb, ott a szóbelit ahol meg az

nem tudom, hogy a társalkodó nyelvvizsgát elfogadják-e egyetemeken, de ha igen, és valaki azt sem tudja letenni, akkor az tényleg ritka hülye

2013. máj. 2. 21:15
 22/81 anonim ***** válasza:

Akik szakközépbe jártak, azoknál lehet

nagyobb baj- ott sokszor alacsonyabb a nyelvoktatás színvonala (ill. csak egy nyelv kötelező)

2013. máj. 2. 21:16
 23/81 A kérdező kommentje:

azért egy szakközépbwe nem olyan rossz a színvonal

a szakmunkásokban inkább, de hát onnan nem is mennek egyetemre

2013. máj. 2. 21:17
 24/81 anonim ***** válasza:

Nekem volt két műegyetemista ismerősöm:

egyik szakközépből jött és még most sincs meg

a ny.vizsgája (de dolgozik)

Nem értettem sosem, hogy most neki odaadták-e

a diplomát vagy nem (De azért "eladta" magát mérnöknek)

2013. máj. 2. 21:19
 25/81 anonim ***** válasza:

Nincs nyelvérzékük, sajna én is közéjük tartozom. A diplomához kell a nyelvvizsga, de olyan foglalkozásom lesz amiben valszeg inkább elfelejteni fogom mintsem használni.

Akik szerint meg nem függ a nyelvérzéktől azoknak 2 példa:

1. építészmérnök végzettség jól kereső állás, több 100ezret költött el mire meglett a nyelvvizsgája.

2. phd hallgató, negyedszer sikerült neki és csak diploma után.

Ennyit arról, hogy legyen bemeneti követelmény.

2013. máj. 2. 23:06
 26/81 A kérdező kommentje:

bemenethez szerintem se kellene, de azért jó ha egy alap tudása azért minden diplomásnak van

mondjuk ha én munkaadó lennék, és nem kellene a nyelv, felvennék olyat is akinek csak ezért nincs diplomája

2013. máj. 2. 23:13
 27/81 anonim ***** válasza:

Annak jó, aki emeltre ment valamelyik nyelvből

s le tudta rakni olyan szinten (hogy kapott

nyelvvizsgát is) Annak elfogadják

és nem kell még egyszer mennie

2013. máj. 3. 09:09
 28/81 anonim ***** válasza:

Az én ismerősöm is csak

hatodjára rakta le-

2013. máj. 3. 09:11
 29/81 anonim ***** válasza:

A Műegyetemen nem is tudom minek kell

(Viszont közgazdának, kereskedőnek meg szégyen lenne,

ha nem tudna nyelvet normálisan)

2013. máj. 3. 09:12
 30/81 anonim válasza:
Igenis higgyétek el, hogy van olyan iskola ahol kritikán aluli a nyelvoktatás. Én szakközépbe jártam, és a tanár fél évvel az érettségi előtt jött rá h kellene valamit csinálni... A másik dolog meg az, h 2005 óta van ez az emelt érettségi, és azóta ahogy én észrevettem az oktatás színvonala is elkezdett nőni de még vannak hiányosságok. Összegezve vannak jó nyelvérzékűek és nem, vannak jó középiskolák és nem. Lehet valakinek rossz a nyelvérzéke, de minden más tárgyból kitűnő, de vannak olyanok is akiknek jó a nyelvérzékük de bukdácsolnak...
2013. máj. 4. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!