Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?
persze, meg le lehet tenni ott az írásbelit ahol az könnyebb, ott a szóbelit ahol meg az
nem tudom, hogy a társalkodó nyelvvizsgát elfogadják-e egyetemeken, de ha igen, és valaki azt sem tudja letenni, akkor az tényleg ritka hülye
Akik szakközépbe jártak, azoknál lehet
nagyobb baj- ott sokszor alacsonyabb a nyelvoktatás színvonala (ill. csak egy nyelv kötelező)
azért egy szakközépbwe nem olyan rossz a színvonal
a szakmunkásokban inkább, de hát onnan nem is mennek egyetemre
Nekem volt két műegyetemista ismerősöm:
egyik szakközépből jött és még most sincs meg
a ny.vizsgája (de dolgozik)
Nem értettem sosem, hogy most neki odaadták-e
a diplomát vagy nem (De azért "eladta" magát mérnöknek)
Nincs nyelvérzékük, sajna én is közéjük tartozom. A diplomához kell a nyelvvizsga, de olyan foglalkozásom lesz amiben valszeg inkább elfelejteni fogom mintsem használni.
Akik szerint meg nem függ a nyelvérzéktől azoknak 2 példa:
1. építészmérnök végzettség jól kereső állás, több 100ezret költött el mire meglett a nyelvvizsgája.
2. phd hallgató, negyedszer sikerült neki és csak diploma után.
Ennyit arról, hogy legyen bemeneti követelmény.
bemenethez szerintem se kellene, de azért jó ha egy alap tudása azért minden diplomásnak van
mondjuk ha én munkaadó lennék, és nem kellene a nyelv, felvennék olyat is akinek csak ezért nincs diplomája
Annak jó, aki emeltre ment valamelyik nyelvből
s le tudta rakni olyan szinten (hogy kapott
nyelvvizsgát is) Annak elfogadják
és nem kell még egyszer mennie
Az én ismerősöm is csak
hatodjára rakta le-
A Műegyetemen nem is tudom minek kell
(Viszont közgazdának, kereskedőnek meg szégyen lenne,
ha nem tudna nyelvet normálisan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!