Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy-hogy sok egyetemistának...

Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?

Figyelt kérdés
hiszen egyetemen többszáz oldalakat kell naponta megtanulni.. és egy középszintű könnyebb nyelvvizsgát még az iskolában tanítottakból is simán le lehet tenni, hát még rákészüléssel
2013. máj. 2. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 A kérdező kommentje:

dehogy jártam 2tannyelvűbe :D heti 3 óránk volt, de valami szörnyű tanárokkal, úgyhogy különtanárhoz jártam.

de pl németet csak a suliban tanulok csak 4 éve (nem is olyan jó tanárral), és kettő darab könyvön kívül egy forintot se adtam rá ki.

nem mindegy neked hogy minek van kettő? csináltam egy közepet és utána úgy gondoltam, hogy van elég tudásom egy felsőre, úgyhogy elmentem.

2013. máj. 21. 21:22
 62/81 anonim ***** válasza:
Nekem amúgy mindegy,csupán kiváncsi voltam. Honnan gondolod egyêbként, hogy ilyen sok egyetemistának nincs? Talán jártál egyetemre akár egy félévet is? Hidd el, sokszor nem a nyelvvizsga a gond, hanem pl mechanika szigorlat, ábris, stb. Pl az említett ismerősnek hiába van ennyi nyelvvizsgája, vizsán, zh- n nem kivételeznek vele. Ja igen, egyetemen nem szeretik annyira a hozzád hasonlókat
2013. máj. 23. 11:55
 63/81 A kérdező kommentje:

onnan hogy hallottam. tudod, attól még lehetnek egyetemista ismerőseim, hogy nem vagyok az.

mert mi? ebből most következtettél, hogy milyen ember vagyok? azért középsuliban elég sok barátom van, nem félek én :)

2013. máj. 23. 15:01
 64/81 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy olyan dologba akarsz okoskodni, amibe nem is vagy benne (CSAK az ismerőseid). És ez alapjáraton nem is lenne gond, de elég unalmas, hogy a sokadik alkalomra sem vagy képes megérteni a kérdésre a választ. Az egy dolog, hogy proginfón van egy ismerősöd, de 1 ismerős alapján nem ítélkezhetsz több ezer egyetemistáról. "Mert ha ő megtudta csinálni, akkor mindenki megtudja csinálni" - ez nem így megy. Főleg nem ilyen arányban.

Örülj neki, hogy neked van nyelvvizsgád, ezzel nem lesz gondod. De mással viszont biztos lesz. A tanulási ritmus itt egészen más. Rá fogsz jönni, hogy nem lehet bírni szuflával azt, hogy minden délután megtanulod mondjuk az aznapi előadásanyagot. Mindenkinek más a tanulási szokása (amin nem lehet változtatni), valakinek több idő kell, valakinek kevesebb. És ha valakinek több kell, akkor annak baromi kevés ideje marad arra, hogy nyelvvizsgát csináljon. ÉS ITT A KÉRDÉSEDRE A VÁLASZ.

2013. máj. 24. 13:44
 65/81 A kérdező kommentje:

épp, hogy csak ti ismétlitek ugyanazt, én minden kifogásotokra mondtam választ, csak úgy tűnik nehéz beismerni. és ti is 20-adjára mondjátok, hogy én nem tudom milyen az egyetem, csak ezzel tudtok jönni...

hol írtam, hogy mindenkinek könnyű? kiforgatjátok a szavaimat, olyanokat képzeltek bele, amit nem is mondtam.

2013. máj. 24. 14:33
 66/81 A kérdező kommentje:
hát de az egyetemnek is vége van valamikor, akkor bőven lenne idő.
2013. máj. 24. 14:33
 67/81 anonim ***** válasza:

Ezt már nem is cáfolom meg, de szerintem olvasd el először a kérdésed, majd az utolsó válaszod. A kettő együtt logikátlan.

Mellesleg államvizsga után nem 2 nap nyelvvizsgát csinálni, főleg ha az illető mondjuk 1 éve nem is gyakorolja a nyelvet (vagy több). De én amúgy is eddig azt magyaráztam, hogy egyetem alatt (illetve előtte) milyen okok lehetnek a nyelvvizsga hiányra.

Illetve azt sem értem, miért húzzuk ezt a kérdést ilyen sokáig? Mit akarsz ezzel elérni? Hogy valaki azt mondja, hogy "mert az egyetemisták lusták és pont". Abba belenyugodnál? Nem hiszem, mert te is az leszel (ha felvesznek).

2013. máj. 24. 14:45
 68/81 A kérdező kommentje:

hát ha valaki nem gyakorolja egy éve a nyelvet egyáltalán az ne csodálkozzon, ha nem megy neki.

vannak olyanok akik államvizsga után pár hónappal megszerzik a nyelvvizsgát, de olyanok is vannak akik évek múlva sem. egyszerűen nem értem, mi olyan nehéz azon, hogy ne lehetne megcsinálni. nem az a baj, hogy valaki közvetlen egyetem alatt nem szerzi meg, de hogy utána sem tudja bizonyos időn belül, azt tényleg nem értem (fél év alatt konkrétan a 0-ról is el lehet jutni egy középfokú nyelvvizsgáig).

engem nem az zavar, ha valaki csak utána szerzi meg, ha neki úgy jó, miért érdekelne egyáltalán, hanem az hogy nemtom hány embert hallok nyafogni hogy azért nincs meg a diplomája évek óta mert nincs nyelvvizsgája...

ne csinálj már úgy mintha csak én húznám ezt a kérdést, mindig rég elfelejtem, de jönnek újabb válaszok...

2013. máj. 24. 14:50
 69/81 A kérdező kommentje:
meg már azt is leírtam legalább háromszor, hogyha valakinek nyelvvizsga (tehát diploma) nélkül is ugyanúgy van munkája, akkor ne csináljon soha aztán kész, engem ugyan nem érdekel. de hogy sokszor úgy beszélnek egy nyelvvizsgáról, mintha az akkora megterhelés lenne, (főleg egy olyan embernek aki már olyan sok mindent megtud tanulni) az már tényleg nevetséges
2013. máj. 24. 14:56
 70/81 A kérdező kommentje:
* meg tudott tanulni
2013. máj. 24. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!