Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?
Egyáltalán nem mindegy, hogy az a bizonyos ismerősöd melyik egyetemre jár és hogy pontosan milyen mérnök. Ha speciel BME gépészmérnök, akkor le a kalappal előtte, hogy neki "keveset kell tanulni", miközben több száz ember széttanulja az eszét. Valószínűleg akkor ő lehet Tony Stark. De ugyebár a többségnek még mindig sokat kell tanulnia. Egy szak nem mindenhol ugyan olyan nehéz.
Meg ugyebár az se mindegy, hogy az ismerősöd időben akar e végezni. Mert ha ő megteheti, hogy csúszhat pár félévet (mert a szülei kivannak tömve pénzzel), akkor tény, hogy nem nagyon kell magát megerőltetnie, mert ráér.
Én nem mérnöknek tanulok, de emelt érettségire 80 oldalt tanultam meg (amit akkor baromi soknak éreztem). Fél évvel később 800 oldalt tanultam meg egyetlen egy vizsgára, most speciel egy 600 oldalas könyv felett ülök (és ez még csak egy tantárgy). Ha szerinted ez nem több mint a középiskolai anyag, akkor ne nagyon menj matek szakra.
Amúgy a kérdést megválaszoltam/megválaszoltuk, de te csak ugyan azt hajtogatod. Pedig a fenti válaszomba ezt is megírtam (miért nincs idő, miért nincs pénz, meg persze a nyelvérzék).
Ha felvesznek, akkor az ilyen dolgaidat ne nagyon szellőztesd, mert enyhén kreténnek nézhetnek (senkit nem fog érdekel, hogy neked hány nyelvvizsgád van).
BME mechatronikai az egyik pl. látom a szövegértésed nincs teljesen rendben :) kevesebbet, mint amit a többi egyetemista állít. nem én hajtogatom ugyanazt, hanem ti. ha ugyanazt írjátok, csak ugyanazt tudom válaszolni.
ja valószínűleg össze-vissza fogok menni, és mondogatni hány nyelvvizsgám van, pont ugyanúgy, ahogy szerintem egy zh-ra csak 1,5 órát kell tanulni. engem szidsz, hogy nem értelek meg, miközben meg egy kis szarnak nézel, aki kb semmit sem tud a világról. ezek után már főleg nem tudlak komolyan venni, meg nem is nagyon érdekelsz
"nem értelek meg, miközben meg egy kis szarnak nézel, aki kb semmit sem tud a világról" - Majdnem.
Én is értek pár dologhoz, mégsem kötekedek az olyan emberrel, aki nem ért hozzá, hogy te miért nem vagy erre képes?! Mert szerintem az tök könnyű.
Ez enyhén pofátlanság. És te pont ugyan ezt csinálod, közben már megmagyaráztuk. Ne egy ember alapján akard megszabni, hogy egy egyetemista mennyit tanul (ráadásul te még nem is vagy benne, nem is tapasztalhattad meg). Meg egy szakot se hasonlíts össze egy másik szakkal, mert azt még nem hogy te, de a BME-s ismerősöd sem tapasztalhatta meg.
hol kötekedek? sehol. csak megmondom az igazságot, amit úgy tűnik nehezedre esik felfogni. meg hol hasonlítottam össze egy szakot egy másikkal?? mindenhol azt állítják, hogy az egyetemen meg kell halni a tanulásba, míg pár ismerősöm szerint simán meg lehet csinálni, csak nem kell mindent az utolsó pillanatra hagyni. nyilván vannak könnyebb és nehezebb szakok, de pl a mérnök pont nem a könnyebb szerintem.
és gratulálok, hogy ilyen jó emberismerő vagy, de ez is rólad mond el többet.
"ismerőseim"? ja, gondolom szerinted csak kitaláltam :). mégis honnan tudod hogy nem tették meg? nem elsőéves egyik sem.
az egyik harmadéves ismerősöm, ugyanazon a helyen, ahova én megyek szó szerint ezt nyilatkozta a szakról: nem könnyű, de ha szereted a matekot és szorgalmas vagy akkor sima ügy.
meg hát olvasd már el amit a kérdés alá írta, istenem -.-!! hol állítottam, hogy könnyű? mondjuk persze, mondhatok neked bármit, úgyis azt érted bele amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!