Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy-hogy sok egyetemistának...

Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?

Figyelt kérdés
hiszen egyetemen többszáz oldalakat kell naponta megtanulni.. és egy középszintű könnyebb nyelvvizsgát még az iskolában tanítottakból is simán le lehet tenni, hát még rákészüléssel
2013. máj. 2. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:

Az előzővel teljes mértékben egyetértek!

Van olyan középiskola, ahol igazi ritkaság, ha valaki le tudja tenni a nyelvvizsgát érettségi előtt (és ez az emelt nyelvi érettségire is vonatkozik). Az egyetemen meg már nem olyan egyszerű összekotorni egy nyelvvizsgát, főleg ha egy nehéz szakon vagy.

2013. máj. 4. 13:09
 32/81 A kérdező kommentje:

hát de van nyáriszünet pl, amiközbe lehetne. meg attól, hogy kritikán aluli a nyelvoktatás, a tankönyv még ott van, amiből gyakorolni lehet.

de én nem szidni akarok senkit, csak nem értem, hogy valaki képes megcsinálni egy államvizsgát,és a nyelvvizsga nehezére esik.

2013. máj. 4. 15:26
 33/81 anonim ***** válasza:

Nálunk is kritikán aluli volt a nyelvoktatás. Csak mondjuk ez nem magyarázza azt, hogy sokan úgy sem képesek megcsinálni a nyelvvizsgát, hogy már záróvizsgáztak és van rá X évük, és nem bírják letenni.

Csak mondjuk nyelvet tudni nem azonos a nyelvvizsga letételével, ha nekem azt mondják van rá fél évem, és csináljak spanyolból középfokút, simán menne, pedig egy szót sem tudok jelenleg spanyolul. A nyelvet persze nem tanulnám meg, csak a vizsga követelményeire készülnék. Ugyanúgy, mint egy normál vizsga esetén. Éppen ezért érthetetlen, hogy akik nehéz vizsgákon át bírnak menni, miért tántorodnak meg a nyelvvizsgával. Egyébként volt egy évfolyamtársam, aki abszolutórium után 1 évig halogatta a záróvizsga jelentkezést és a nyelvvizsgát, ő mikor elment és pöccre meglett neki, azt mondta, nem is érti, miért nem ment el már évekkel korábban.

2013. máj. 4. 18:11
 34/81 anonim ***** válasza:
Egyébként olyan ismerősöm is van, aki alapból szinte csak onnan tudott angolul, hogy sok feliratos filmet nézett, a nyelvvizsgára meg netes anyagok alapján készült. Szóval így is lehet, pedig neki sem volt jó egyébként a nyelvérzéke.
2013. máj. 4. 18:13
 35/81 anonim ***** válasza:
Ez nem feltétlenül gyakorlás kérdése. Én sokat gyakoroltam, jártam magántanárhoz, de így is kínszenvedés volt eljutni a nyelvvizsgáig. Egyszerűen nem látom át, nem ragad rám. Persze ezt nehezen képzeli el az, akinek jó a nyelvérzéke, mint mondjuk neked. Én meg azt nem értem, mi olyan bonyolult egy egyszerű másodfokú egyenlet megoldásában, deriválásban és a hasonlókban. Ez is ugyanaz. Valakinek a matek nem megy, valakinek a nyelv.
2013. máj. 5. 00:16
 36/81 A kérdező kommentje:
hát matematikus szeretnék lenni, úgyhogy remélhetőleg a matek is megy :D
2013. máj. 5. 09:47
 37/81 anonim ***** válasza:
Nekem sem jó a nyelvérzékem, sőt kimondottan katasztrofális, pont erről beszélek. A nyelvvizsga viszont ugyanolyan vizsga, mint a matek analízis, amire célspecifikusan kell készülni, mellesleg utóbbit is sokan megcsinálják azok közül, akiknek nincs érzékük a matekhoz.
2013. máj. 5. 10:59
 38/81 anonim válasza:
Csak azt ne felejtsétek el hogy sokan munka mellett csinálják a fősulit, vagy nyári szünetben dolgozzák magukat halálra hogy év közben legyen pénzük a sulira. Akinek a valagát kinyalják otthon, mindent megkap, abba tényleg bele lehet kötni h miért nincs nyelvvizsgája.
2013. máj. 5. 11:57
 39/81 A kérdező kommentje:

hát de nem hiszem el, h naponta nincs 10 perce. vagy angol filmek nézése esténként lefekvés előtt (mikor már amúgy sem csinálnál mást) rengeteget segít

oké, hogy kevés az idő, de most komolyan ha ezen múlik a diploma, nem hiszem, h nem lehet megcsinálni

2013. máj. 5. 12:04
 40/81 anonim válasza:
Tök mindegy sztem ezen vitázni mert nem érted meg... Teljesen más, ha délután kettőkor érsz haza a suliból (vagy előbb), és teljesen más, amikor haza esel este 6, 7 körül, és örülsz annak h a vizsgáidra tudsz tanulni. Hétvégén készülsz a vizsgákra, mosol, főzöl, takarítasz (gyereket nevelsz) és hopp, már is nincs idő az angolra.
2013. máj. 7. 19:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!