Hogy-hogy sok egyetemistának nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt?
Az előzővel teljes mértékben egyetértek!
Van olyan középiskola, ahol igazi ritkaság, ha valaki le tudja tenni a nyelvvizsgát érettségi előtt (és ez az emelt nyelvi érettségire is vonatkozik). Az egyetemen meg már nem olyan egyszerű összekotorni egy nyelvvizsgát, főleg ha egy nehéz szakon vagy.
hát de van nyáriszünet pl, amiközbe lehetne. meg attól, hogy kritikán aluli a nyelvoktatás, a tankönyv még ott van, amiből gyakorolni lehet.
de én nem szidni akarok senkit, csak nem értem, hogy valaki képes megcsinálni egy államvizsgát,és a nyelvvizsga nehezére esik.
Nálunk is kritikán aluli volt a nyelvoktatás. Csak mondjuk ez nem magyarázza azt, hogy sokan úgy sem képesek megcsinálni a nyelvvizsgát, hogy már záróvizsgáztak és van rá X évük, és nem bírják letenni.
Csak mondjuk nyelvet tudni nem azonos a nyelvvizsga letételével, ha nekem azt mondják van rá fél évem, és csináljak spanyolból középfokút, simán menne, pedig egy szót sem tudok jelenleg spanyolul. A nyelvet persze nem tanulnám meg, csak a vizsga követelményeire készülnék. Ugyanúgy, mint egy normál vizsga esetén. Éppen ezért érthetetlen, hogy akik nehéz vizsgákon át bírnak menni, miért tántorodnak meg a nyelvvizsgával. Egyébként volt egy évfolyamtársam, aki abszolutórium után 1 évig halogatta a záróvizsga jelentkezést és a nyelvvizsgát, ő mikor elment és pöccre meglett neki, azt mondta, nem is érti, miért nem ment el már évekkel korábban.
hát de nem hiszem el, h naponta nincs 10 perce. vagy angol filmek nézése esténként lefekvés előtt (mikor már amúgy sem csinálnál mást) rengeteget segít
oké, hogy kevés az idő, de most komolyan ha ezen múlik a diploma, nem hiszem, h nem lehet megcsinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!