Diákok! Mi a véleményetek a szeptemberi mobiltilalomról? 16
Szerintem teljesen felesleges mivel ezzel nem fognak jobban figyelni a tanulók. Lehet ált isi 5. Osztályig működik, de vicces lenne ha egy végzős, 18-19 éves jogilag FELNŐTT diák pl igazgatóit kap, mert ben adta be a telefonját. De szerintem felesleges elvenni mert aki nem figyel, az tekefon nélkül se fog figyelni. Valamint nen igazán szeretnén hogy az igazgatónőnél legyen a mobilom mert vannak privát üzeneteim, hívásaim dolgaim a telefonomon, amit nen szeretném hogy lásson más. Valamint szorongós vagyok volt olyan hogx órabközepén rámjött a felsz, és ilyenkor muszáj írnom anyámnak
Mi a véleményetek?
Ingyen kijelzőcsere is működhet. Betörik? Rá lehet fogni, hogy elvétel alatt történt. Biztos nem fognak 1000+ telefont dokumentálni miképp adtak le... (nem tudom ki vállalja a felelősséget, de én helyében biztos nem tenném)
Szerencsére engem nem érint már, de ettől függetlenül mégis zavar és nagyon nem értek vele egyet. Bőven elégséges lenne, ha a tanár úgy látja sokan telefonoznak órán, akkor kitenni pad szélére vagy tanári asztalra. De szerintem egy normális tanár, ha valóban jó, nincs ilyen probléma alapból. Kellően magára tudja vonni a figyelmet, valamint rendet tud tartani. Csak hát ritka a jó tanár sajnos. Vagy alapból sokan alkalmatlanok rá, vagy tanulatlanok etéren. Ezt pontosan nem tudom eldönteni.
(És munkahelyen szünetben nem találkoztam még olyannal, hogy valaki nem használhatja a telefonját)
"az igazgatónőnél legyen a mobilom mert vannak privát üzeneteim, hívásaim dolgaim a telefonomon, amit nen szeretném hogy lásson más"
Ezt hogy kellene leképzelni? Szerinted az igazgatónő munkája az lesz, hogy a 800 mobil elé ki legyen rakva és nézze, hogy ki milyen értesítést kap?
Ma a legreálisabbnak azt látom, ha osztályonként lesz egy cipős doboz és abban lesznek a telefonok. Vagyis nem nézegeti majd senki, ha le van halkítva.
"Az igazgatós nem fogja tudni a kódodat"
Szerintem arra gondolt, hogy az értesítések elejét lehet látni lezárt telefon esetében is.
Vagyis ha úgy kezdődik egy üzenet, hogy "A kokain nálad van?", akkor azt látni fogják a tanárok, ha megnézik az értesítéseidet.
"Akik szünetben csekkolják a netet, jellemzően 10 szünetből 7-8 esetben ezt tennék, azaz kiesnek a szocializációból."
A szünet 15 perc hosszú, míg csekkoln a telót 10 másodperc. Megy a matek ezek után vagy kell segítség?
A legtöbb esetben ennyire tudnak már a gyerekek is multitasking-olni.
"A gond az, hogy sokan nem értik, hogy mi az iskola szerepe, funkciója és felelőssége"
Sokkal nagyobb baj, hogy a többség nem érti, hogy mi a szünet funkciója, ezért már a szünetet is annyira szabályozni akarják, hogy tanóra szintű fegyelem legyen.
A végén már nem is szünetnek hívják majd, hanem rövidebb órának.
Úgy gondolom, hogy ez nem a legjobb megoldás. Több okot is fel tudok sorolni, hogy miért:
Órarend és teremváltozások: A papír alapú órarendek csak a fix termeket tüntetik fel, míg az online verziók naprakészek. Ha hirtelen változik a terem vagy az óra időpontja, a diákok azonnal értesülhetnek róla a telefonjuk segítségével.
Elmaradó órák: Vidéki diákok számára különösen fontos, hogy időben értesüljenek az elmaradó órákról. Ha egy óra elmarad, a diák így elérheti a korábbi buszt vagy vonatot, és nem kell feleslegesen várakoznia.
Feladatok elérése: Sok feladat az interneten keresztül érhető el. Ha egy diák otthon hagyja a nyomtatott anyagokat, a telefonján keresztül akkor is hozzáférhet a szükséges információkhoz és forrásokhoz.
A teljes betiltás helyett egy jobb megoldás lehetne, ha minden teremben lenne egy doboz, ahova a diákok órakezdéskor betehetik a telefonjaikat, majd óra végén kivehetik azokat. Fontos lenne, hogy a diákok saját jelszót állíthassanak be a telefonjukra, így biztosítva, hogy senki más ne férhessen hozzá az eszközeikhez.
+
Szünetek: Sok diák számára a szünetekben a telefon használata egyfajta kikapcsolódást jelent. Különösen a magányos diákok számára fontos, hogy a szünetekben a telefonjuk segítségével kapcsolatot tudjanak tartani barátaikkal vagy elfoglaltságot találjanak.
1.És ha valaki otthon felejti majd megmotozzák.
10.A legtöbb munkahelyen telefonoznak munka közben,nyilván nem az elit helyeken,7 éve dolgozok,tudom miről beszélek.
Figyelem elterelésre való intézkedések az ország történelmének leghitványabb kormánya elméjéből.
25# "A legtöbb munkahelyen telefonoznak munka közben,nyilván nem az elit helyeken,7 éve dolgozok,tudom miről beszélek."
Ebben egyetértek, de mégis van olyan balfasz, aki gyári munkás, vagy pénztáros, aki megmondja a frankót, hogy kb mindenhol tilos bevinni a telefont. Hát aki ezt írta, az fejben sem normális... :D
Szerintem a diáknak egyáltalán nem kell tudnie előre, hogy az óra elmarad, legalábbis ezen oknál fogva biztos nem.
Az iskola továbbra is a fiatalok munkahelye, ahol van egy munkaidő. Azzal kell kalkulálni, nem blazírozni a stiklikre.
Ha meg véletlen előbb vége a munkának, akkor meg ki lehet tölteni az időt, ha esetleg nem is jön ki a buszos lépés jól.
Arról nem is beszélve, ez csak a távolsági tanulóknak érdekes, a városon belülieknek nem.
Szóval ez az indok nem áll meg a lábán.
Maga a rendelet motivációja szerintem helyes, csak a tevékenységi rendszere nem oké.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!