Diákok! Mi a véleményetek a szeptemberi mobiltilalomról? 16
Szerintem teljesen felesleges mivel ezzel nem fognak jobban figyelni a tanulók. Lehet ált isi 5. Osztályig működik, de vicces lenne ha egy végzős, 18-19 éves jogilag FELNŐTT diák pl igazgatóit kap, mert ben adta be a telefonját. De szerintem felesleges elvenni mert aki nem figyel, az tekefon nélkül se fog figyelni. Valamint nen igazán szeretnén hogy az igazgatónőnél legyen a mobilom mert vannak privát üzeneteim, hívásaim dolgaim a telefonomon, amit nen szeretném hogy lásson más. Valamint szorongós vagyok volt olyan hogx órabközepén rámjött a felsz, és ilyenkor muszáj írnom anyámnak
Mi a véleményetek?
Az igazgatós nem fogja tudni a kódodat, de, ha még valahogyan meg is tudná, nem szabad megnéznie a sajág privát üzeneteidet, szóval ne aggódj.
Egyébként én nem nagyon értek egyet ezzel, mivel otthon úgyis tud telefonozni mindenki és, ha ott nem tanul, ugyanúgy rossz dogákat ír majd.
Az iskolában nincs FELNŐTT!
Az iskolában tanköteles és nem tanköteles van.
Az iskolával szerződést kötsz, azaz te egy szerződő fél vagy korlátozott vagy teljes cselekvőképességgel.
Az iskola MUNKAHELY, a te számodra is, hisz te főállású tanuló vagy ott.
Az iskola, mint munkahely a munka körülményeit biztosítván létrehozták a házirendet. A házirend nem mondhat ellen a rendeleteknek, a tanároknak és a tanulóknak a rendeletek és a házirend etalonnak tekinthető.
A szerződéskötéssel egyben elfogadod a házirendet is.
A házirendben szerepel, hogy nuku teló órákon.
Innen kezdve azt hiszem, egyértelmű a jogállás.
Akik szünetben csekkolják a netet, jellemzően 10 szünetből 7-8 esetben ezt tennék, azaz kiesnek a szocializációból.
A gond az, hogy sokan nem értik, hogy mi az iskola szerepe, funkciója és felelőssége, csak vagdalkoznak, mert épp sérti az érdekeiket egy mozzanat, jelen esetben egy rendelet.
5-ös akkor mondom úgy hogy nagykorú. Szerintem hülyén néz ki ha kap egy fegyekmezést egy jogilag nagykorú diák csak azért mert nem adta be a telefonját.
1-es attól még mert ráírok anyámra mert SZORONGOK attol még oda tudok figyelni, sőt nekem a kegjobbak a jegyeim az osztályban.
Aki eddig teledonnal nem figyelt, az telefon nélkül sem fog az órára koncentrálni, meg tanulni.
+ a magyar iskolákban nincsenek meg a technikai feltételek. Volt olyan óra ahol a tankönyvben szükséges infók, nem voltak bent vagy konjrétan szaktantárgyakból könyvünk se volt. Előbb próbálják megjavítani azboktatasi rendszert mert azért nem tudnak tanulni a diákok, nem a telefon miatt ez fszság.
Nagykorú lehetsz, de ettől még szerződő fél, egy munkahelyen vagy, és aláírásoddal elfogadtál egy házirendet, ami a létesítmény belső működési szabályzata...
Ez nem korfüggő, egyetemesen mindenkire vonatkozik
Vicces, ha igazgatóit kapsz?
Kiscsillag, a munkahelyeden ha nem megengedett időben telefonozol, úgy b*sznak ki, mint macskát szarni. Aztán gondolkodhatsz, miből fizeted a rezsit meg a telefonszámlád.
Középiskolás vagy, kezdj el felnőni végre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!