Ha 2 éves FOSZK elvégzése után megyek tovább Bsc-re akkor az elfogadott/átvitt krediteim is beleszámítanak a Bsc-ken 2 félév alatt kötelezően teljesítendő kreditekbe, ami ugye az államilag támogatott-on maradáshoz szükséges?
Kicsit konkrétabban:
Nem célom az hogy rövidebb idő alatt elvégezzem az alapból 7 féléves Bsc képzést, pedig a FOSZK-ról átvitt tárgyakkal már kb a BSC-s tárgyak 35-40%-át elfogják fogadni és egyébként lehetőségem lenne rövidíteni. Azért nem rövidítek mert az egyetem mellett mást is tanulok és dolgozok is, így könnyebb lenne, ha félévenként kevesebb tárgyat kellene teljesítenem a kreditátvitel elfogadása miatt.
DE!! Államilag támogatott-on nappalin ugye 36 kreditet teljesíteni kell az első 2 félév alatt a bennmaradáshoz. És ha az első 2 félév tantervét nézem kihagyva azokat a tárgyakat amiket nekem már nem kell megcsinálni akkor csak 26 kredit-et fogok teljesíteni.
Tehát beleszámítanak majd az össz krediteimbe azok is amiket már egy másik képzés (FOSZ) során teljesítettem és így bőven 36 felett leszek és minden OK, vagy minden képpen előre kellek hozatni tárgyakat, és nincs az a lehetőségem, hogy kényelmesen elvégzem a 7 féléves képzést (7 félév alatt), úgy hogy legfeljebb 4-5 tárgyam van egy félévben?
Előre is köszi a válaszokat! :)
Köszi a választ. :)
Végülés logikus, hogy a munkát bele kell tenni. De például 1. félévben 2 tárgyam lesz mindössze és mivel az 1. félévet nem te veszed fel ezért akkor többet nem is tudok felvenni. Így a 2. félévben kénytelen leszek szívni 8-9 tárgyal, hogy bennmaradjak államin. Szóval ezekszerint úgy kell terveznem az életemet, hogy ne vállaljak sokat egyetem mellett, mert az úgy nem fog menni :(
Ha elfogadtatod akkor nem vesz el a kredit nem?
Mármint hiába fogadtatod el, fel kell venned aktuális félévbe az elfogadott tárgyat, és így bele számít a félévi kreditbe? Nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!