Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE BTK történelem szak...

ELTE BTK történelem szak vélemények?

Figyelt kérdés
Olasz minorra gondoltam mellé. Mi a véleményetek a szakról, milyen lehetőségek vannak utána?

dec. 21. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az olasz minor miatt szólok hozzá. Nagy a túljelentkezés mindig! Volt sok csoporttársam, akik lecsúsztak és emiatt más minort kellett választaniuk. Csak azért mondom, hogy ha kifejezetten az olasz érdekel lehet egyszerűbb azt főszaknak és a törit minornak felvenni, vagy más minort keresni B-C tervnek :( De azért kívánom, hogy te bejuss majd! Hajrá! Az ELTE BTK jó hely ❤️
dec. 22. 02:47
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
A szak elvégzése után nagyon korlátozottak a lehetőségek a szakmán belüli elhelyezkedésre, még mesterképzés után is, amennyiben persze nem kívánsz középiskolai tanár lenni. Az a néhány múzeum, kutatóintézet és levéltár, ami az országban van, messze nem tudja felszívni az összes végzett történelem szakos hallgatót. Ha megcsinálod a PhD-t, akkor van némi esély, hogy kutatói vagy egyetemi oktatói állást találsz, de erre se vegyél mérget. Sajnos ez a helyzet.
dec. 22. 07:48
 3/8 A kérdező kommentje:

Az a baj, az olasztudásom nullával egyenlő. Ha jól tudom, indítanak olyan olasz minort, ahol 0-ról hozzák fel az embert. Én olyanra gondoltam, nem tudom, ott milyenek a lehetőségek

dec. 22. 07:56
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
A töri bármivel együtt is értéktelen szak akárhol is végzed el. A minor pedig nem ad komolyan vehető tudást.
dec. 22. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Ez így igaz #4 pláne az olasz, amire nincs nagy kereslet, még azok se tudnak vele mit kezdeni, akik magas szinten beszélik.
dec. 22. 10:25
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Hogy lenne már értéktelen... az a sok tudás???
dec. 22. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:
94%
#6 nem értéktelen, a tudás sosem az. Viszont elhelyezkedni nem lehet vele. Ne mosd össze a két dolgot.
dec. 22. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

"Ha jól tudom, indítanak olyan olasz minort, ahol 0-ról hozzák fel az embert."

Nincs olyan képzés az egyetemeken, ahol "felhozzák az embert" bárhonnan bárhova. Csak olyan van, hogy valaki úgy dönt, hogy nem dolgozni akar, hanem tanulni, ezért egyetemre megy, és ő maga hozza fel magát mindenféle szintekről magasabb szintekre. Szóval nem várni kell, hogy tanítsanak, hanem tanulni kell. Az oktatók csak mutatják az irányt, de az egyetem nem iskola.

dec. 28. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!