Tanítói alkalmassági vizsga milyen? Hogy lehet rá készülni? Sokat buktatnak?
Igen, részt vettem. Mindenkit átengedtek, komolytalan volt az egész. Aztán maga a szak is. Középiskolai tananyagnak volt megfelelő az egész…
Azóta már a szakmában dolgozom, a gyakorlat sokkal többet adott.
Pont az ELTE-n végeztem tavaly :)
Persze hogy vannak szigorlatok, minden egyetemen vannak…
A párom tanárit végzett, na ő tőle sokkal többet követeltek például.
#7 ez nem igaz hogy minden egyetemen vannak, teljesen egyetemfüggő. Pázmányon pl nincsenek szigorlatok a karok többségén, csak kollokvium van mindenből.
Hát gondolom, mert a tanári ugye osztatlan szak ahol két szakot tanulnak egyszerre.
Szívesen csinálnék utána még rövidített ciklusú tanárképzést is, ha úgy adódna
És te könnyen találtál állást vele?
Ezt mástól is hallottam egyébként hogy nyilván a gyakorlat számít a szakmában.
Én már benne dolgoztam, amikor elkezdtem, így nem igazán tudok releváns véleményt mondani.
A legtöbb helyen igenis vannak szigorlatok, legalább a képzés végén. A rövid ciklusút meg nem ajánlom, mert 2 év alatt nem fogod tudni megtanulni, amit 5/6 év alatt adnak le. Az azoknak jó, akiknek már megvan a diszciplína (pl. biológia) és szeretnének tanítani.
#9 én arra gondoltam, ha pl töri műveltségterületes lennék, és arra ráépülne a képzés
Azt nehezen tudom elképzelni hogy 5 éves anyagot adnának le 2 alatt, hiszen akkor nem sokan végeznék el
Hogy érted hogy a szakmában dolgoztál? Tanár voltál előtte?
A legtöbb helyen lehet hogy vannak szigorlatok, de nem mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!