Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanítói alkalmassági vizsga...

Tanítói alkalmassági vizsga milyen? Hogy lehet rá készülni? Sokat buktatnak?

Figyelt kérdés

dec. 22. 17:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Miért, szerinted ha 2 éves tanárképzésre megy valaki, akkor annak csak a tananyag felét kell megtanulni? A tanítóhoz kapcsolódó műveltségterület nem releváns (ráadásul pl. törit nem is hiszem, hogy választhatsz, hiszen 5.-től kezdődik, nekünk anno nem lehetett, nekem magyar a műveltségterületem). Persze ott is kapsz valamennyi tudást, de bele fogsz szakadni.

Tanítottam előtte is, papír nélkül, a nemlétező tanár/tanítóhiány következtében, ped.asszisztensként bejelentve.

dec. 23. 10:26
 12/15 A kérdező kommentje:

#11 elvileg lehet választani.

A felét nem, de már van alap egyrészt, másrészt levelezőn is lehet, harmadrészt beszéltem már olyannal aki töri tanárin van és azt mondta nem vészes az anyag nappalin sem.

dec. 23. 10:29
 13/15 A kérdező kommentje:
Te nem végeztél el rövid ciklusú tanárképzést, úgyhogy nincs benne tapaszalatod. Ha oda kerülök majd megkérdezem valaki olyantól aki már túl van ezen. Mivel 6-ig taníthatja a tanító a műveltségterületét, ezért nehezen tudom elképzelni hogy 0 átfedés van a kettő között. Egy törit amúgysem 0-ról kezdenék el tanulni, van emelt érettségim lesz belőle.
dec. 23. 10:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát...sok sikert!
dec. 23. 10:38
 15/15 A kérdező kommentje:
#14 köszi, de egyelőre úgy sem aktuális még. A tanítói érdekel inkább.
dec. 23. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!