Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha mondjuk valaki matematika-f...

Ha mondjuk valaki matematika-fizika tanár szeretne lenni, akkor van külön szak, hogy felső tagozatosokat vagy középiskolásokat taníthat vagy nincs?

Figyelt kérdés
Az alsósokat azt tudom, hogy csak tanítói végzettséggel lehet, de azt nem hogy középiskola és felső tagozat között van e különbség?
dec. 22. 20:39
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
A jelentkezésnél nincs, a képzés folyamán kell arról nyilatkozni, hogy melyiket szeretnéd.
dec. 22. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
38%

Már a képzés is mindkét szintre vonatkozik, megszünt a választási lehetőség.

Az 1. rosszul tudja.

dec. 22. 22:42
 3/9 anonim ***** válasza:
#2, szóval azt mondod, hogy a tanári diplomával általánosban és középiskolában is lehet tanítani?
dec. 23. 00:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ne lenne választás…

A képzésed felénél kell szakosodnod.

Sőt, olyat is lehet, hogy az egyik szakod általános iskolai, a másik középiskolai.

dec. 23. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:
.4. Végzett tanárként írom, hogy megszűnt a két képzési forma, már minden új képzést kezdőknél így van. Sőt, hiába lehetett korábban elvileg választani a szintek között, nem engedélyezték az egyetemen.
dec. 23. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én jelenleg is tanulok és szakosodtam.
dec. 23. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
6. félév után (harmadév végén) kell továbbhaladási nyilatkozatot tenni. Így olyan szakmódszertanra kerülsz, ami az iskolatípushoz megfelelő.
dec. 23. 13:09
 8/9 anonim válasza:
52%
A 2022-től felvett tanári szakos hallgatóknak már egységesen 10 féléves a szak. Nem kell szakosodni. Általánosban és középiskolában is egyaránt taníthatnak (taníthatunk) majd.
jan. 16. 23:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez szomorú 8-as...
jan. 22. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!