Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek az általános...

Mi a véleményetek az általános és középiskolás természettudományos oktatásról?

Figyelt kérdés

Ezek:

Matematika, fizika, biológia, kémia, természetföldrajz.

dec. 22. 20:31
A kérdező szavazást indított:
Kiváló!
Jó.
Közepes
Nem jó.
Nagyon rossz.
20 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok a tananyagról, a tanítás minőségéről?
dec. 22. 20:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tanárfüggő leginkább. Jelenleg a hetedikesemnél a kémia szuper, a biosz-föci okés, a fizika na hagyjuk kategória.
dec. 23. 09:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Órákig tudnék erről beszélni :) Sok szempontból.

A tananyaggal kapcsolatban:

-Volt ama bizonyos nagy óraszám-faragás még Pokorni minisztersége idején.

Alkérdések:

-színvonaleséssel járt-e: nyilván

-a csökkentéssel egyidejűleg a megtanítandók mennyisége is arányosan vissza lett-e vágva? fizika, földrajz igen, kémia nem, biológia tanárfüggő (bár tulajdonképpen minden tárgy az)

-Úgy általában a "mit hagyjunk ki, mert mindent nem lehet megtanítani", avagy ezt kéne-e tanítani vagy valami mást: hát én a kémiát alaposan átszabnám, a fizikát csak kissé, a többihez nem értek annyira, hogy beleszóljak.

Tanerő: fizikából sok helyen hiány van. Fiam úgy végezte el az általánost, hogy alapvető fogalmai nem voltak meg (amíg meg nem tanítottam neki) Két hetente volt fizikájuk blokkosítva, mert az iskolának nem volt (elég) saját tanára. Az meg hol elmaradt, hol szünetre esett, így nagy kihagyásokkal haladtak az anyagban. Kémiából is nehéz megoldani a szakos tanárt. Újabban jönnek majd az "X" szakosok, meg az integrált "természetismeret" tárgy, ami nem lenne az ördögtől való, de ha olyanok tanítják, akik nem értenek a fizikához, kémiához, az csak kicsit jobb, mint a semmi.

Technikumok: az egy tárgy + természetismeret lehetne jó is, de többnyire nem az. Szinte mindenhol azt az egy tárgyat is tanítják természetismereten, holott azt a kimaradó tárgyak adott szakmához kapcsolódó lényegének átadására kellene fordítani. De hát olyan szakos tanárok nincsenek az iskolában, mert miért lennének, ha nincs az a tantárgy. Tehát ha biológia van az adott szakirányon, akkor az iskolában miért lenne kémia, fizikatanár. Továbbá nem is foglalkozik senki vele: nem érettségi tárgy, nem fontos.

dec. 23. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Én 4-es 5-ösökkel érettségiztem le, de a közoktatás tananyagából körülbelül semmi nem maradt meg számomra, csak az, ami a szakmámhoz kellett ( tolmács-nyelvtanár), esetleg érdekelt pluszban. Mondjuk én diszkalkuliás is vagyok, szóval a termtud tárgyak eleve nem kötöttek le, nem is értettem őket annyira. Amikor én voltam kicsi, akkor is ment a ,, gyors leadjuk az óra anyagát " ,, magold be ezt a holnapi dogára aztán felejtsd el" mentalitás, a tanárok is így álltak hozzá. Volt sok felelés, meg dolgozat, amiken mindenki halálra stresszelte magát, emellé 1000 alkalommal végighallgattuk, hogy semmi nem lesz belőlünk, ha nem értjük a matekot, fizikát, kémiát. :D Mindezt művészeti szakgimiben. Az se segített, hogy a termtud tárgyak össze voltak vonva egyetlen tantárgyba, így gyakorlatilag semmit sem adtak le normálisan. Volt olyan földrajz tanárnőm is, aki minden órán röpdolgozatot íratott szélességi és hosszúsági körök kiszámításából, és ha a doga 90%-a nem lett hibátlan, egyest kapotál. A legstréberebb, amúgy színjeles osztálytársam ennél a nőnél hármas volt, mindenki más egyes. Az egyeseinket a projektmunkák, kiselőadások húzták fel, így nem bukott meg senki. Utólag tudtam meg, hogy a ,, kedves " - órán borozgató és flörtölő - föcitanárnőt végül kirúgták. :D
dec. 23. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:
(Nálam assan már 3 éve) az angol, történelem, fizika, matek kész káosz... a tanárok se tudták az anyagot, és azt a "semmi" tudásukat próbálták belénkerőszakolni... a többi mef elfogadtható volt, de lehetne jobb is, figyelhetnének jobban a diákokra is, ki milyen tempóban tanul stb
jan. 1. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!