Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a különbség a Gimi és a...

Mi a különbség a Gimi és a középiskola között?

Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 09:37
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
65%

Képzeld, gimibe jártam én is, úgyhogy ezt benézed;) De itt a közgázos példa is, aki írta, szerinted az nem jobban megállja a helyét, aki már tanulta az adott dolgokat?Kibukni meg ugyan úgy kilehet, csak szólok ;) De bocsáss meg, hogy te szószerint érzelmezed a dolgokat.

"A szellemi szintetek meg látszik az írásotokból"

Azért szerintem vegyél vissza, mert nem vagy attól különb, hogy gimis voltál, neked ez a rögeszméd?Én sem vágok fel rá, ugyan olyan embernek érzem magam, mint a másik, se több, se kevesebb.De tit látszik meg a szinted, hogy hol vagy még:) ez a mondat mindent elárul.

2010. júl. 28. 11:52
 32/47 anonim ***** válasza:
79%

83%-os

Miért is lennék hülye?Teljesen úgy állította be a dolgokat, mintha a szakmunkásokról beszélni, mintha a szakközepesek csak szakot tanulnának, holott ott is megkövetelik a szintet!

2010. júl. 28. 11:55
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Fantasztikus mi alakult itt ki.

Én egy informatikai szakközépből mentem egyetemre mérnők infót tanulok 2dik évem. Nekem tök előnyt jelentett és ha megnézitek a statisztikákat ez az egyik legfelkapkodottabb szak és szakma. Nekem pl jobb volt egy szakközepet választani ami már rögtön erre készített fel mint egy gimit mert az csak szinte arra hajt hogy egyetemre kerülj de hogy ott mi lesz az már nem a gimin műlik hanem rajtad.

2010. júl. 28. 12:16
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Aki már az általános suli végén tudja, hogy milyen szakmát akar tanulni, az megy szakközépbe és elkezdi a szakma tanulását, ha kell akkor megy fősulira/egyetemre és tovább tanulja a szakmát. akinek gőze sincs, hogy mi legyen belőle, az gimibe megy, van 4 éve, hogy kitalálja, hogy merre tovább. én így látom, a legtöbb ismerősöm ez alapján választott annó sulit.
2010. júl. 28. 12:21
 35/47 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk, ha műszakira mész, pl. villanykar, eléggé valószínű, hogy a szakmai tantárgyakat (amiknek a gimiből jövőknek jobban meg kell szenvedni), sokkal könnyebb bepótolni, mint a matekot, fizikát, azért abból többen buknak... Az pedig egyértelmű, hogy egy átlag gimis jobb az általános tantárgyakból, mint egy átlag szakközepes.
2010. júl. 28. 18:52
 36/47 anonim ***** válasza:
55%

Hú.mi uralkodott itt el míg nem néztem. :)

Szóval, volt pár osztálytársam ált.ban és ők kitűnőek voltak végig. Nekem mindig volt egy két négyesem. Ők gimibe mentek, én szakközépbe. Mikor vége lett az érettséginek beszélgettem velük és hát kiderült hogy majdnem megbuktak némelyik tárgyból.pedig négy éven keresztül is ,,jól,, tanultak.

Közülünk nekem lett a legjobb az érettségim, pedig mindenki ugyanazt írta.

2010. júl. 28. 21:49
 37/47 anonim ***** válasza:
Szakközépnél annyi a különbség, hogy szakmai tárgyak is vannak, míg a gimiben nem. Ugyanazok az órák vannak az órarendben, és érettségit is ad, szóval arra mész utána, amerre akarsz. Én vendéglátást tanultam az általános tárgyak mellett, megtanultam sütni-főzni, és ez nem jelent hátrányt. Csak azért mert szakközép a neve, nem jelenti azt, hogy nem annyira színvonalas az oktatás. A föbb tárgyakból, matek kivételével négyes-ötös lett az érettségim, és egyetemre járok. Anno mehettem volna gimibe is az átlagom alapján, de én döntöttem úgy egy szakközepet jelölök első helyen. Ez van, és tökéletesen elégedett vagyok azzal, amit elértem, és ahol most tartok. :)
2010. júl. 30. 19:20
 38/47 anonim ***** válasza:

Azért azt mindenkinek el kellene ismernie, hogy az általános tantárgyakból, kötelező érettségi tantárgyakból egy átlag gimis igenis jobb. Jó, persze, most mindenki jön majd az ellenpéldáival, de én általánosságban beszélek. Meg lehet nézni az érettségi átlagokat, illetve az OKTV-ben külön kategóriákat. Ez tény.

Ellenben egy gimis nem tanul szakmai tantárgyakat.

2010. júl. 30. 19:30
 39/47 anonim válasza:
61%
Öcsém. azért azt ne írjátok már, hogy mérnök-informatikusnak szakközépből lehet menni. én gimibe jártam, egy évfolyamon volt 7 osztály, volt amelyik idegennyelvi, informatikai, matematikai, biológia-kémia, humán stb. volt évfolyamtársam aki infós tagozatról ment mérnök-informatikusnak, fel is vették. tök egyszerű dolga volt. gimiben is vannak olyan tagozatok, vagy lehetnek olyan tagozatok mint szakközépbe. speciel vendéglátós tuti nem, de értitek a lényeget,
2010. aug. 4. 14:01
 40/47 anonim ***** válasza:
82%
Igen a gimik átlaga jobb a szakközepeknél, ezt senki sem cáfolja. De ne feledjük el hogy ez nem azt jelenti hogy minden gimis jobb, vagy értelmesebb egy szakközepesnél!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. aug. 4. 16:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!