Mi a különbség a hivatásos és a szerződéses katona között? Van Magyarországon katonai középiskola?
Figyelt kérdés
Én most 14 vagyok idén kezdem az ált. 8adikot. és mindenképpen szeretnék katonai középiskolára menni . És ha valaki le tudná írni hogy ez az egész hogyan működik már a hivatásos katonáskodással kapcsolatban(a szerződésest már tudom).2011. aug. 10. 20:48
1/13 anonim válasza:
Szerződésesnek elmehet bárki aki betöltötte a 18.életévét,magyar állampolgár,büntetlen előéletű,és megfelel a pszihológiai,fizikai és orvosi vizsgálatokon..Érdeklődj a lakhelyed szerinti hadkiegészitő parancsnokságon de a szerződéseshez fiatal vagy.. A hivatásossal annyira nem vagyok tisztában..
2/13 Tréfarépa válasza:
Én azt mondom, hogy végezd el a rendészeti szakközepet és utána menj rendőrtisztire. Jobban megéri mint a katonai, mert akkor nem biztos hogy lesz normális családi életed.... ki tudja mit hoz a sors. Nameg ne a sex és szerelemhez tedd fel az ilyen jellegű kérdésedet
3/13 anonim válasza:
Taknyos kölyök rossz a kategória!
4/13 anonim válasza:
Első vagyok.. A szerződéses katonákat általában csak akkor viszik külszolgálatra ha ők kérelmezik és a felettesük engedélyt ad rá..ez a külszölgálat azthiszem 3x 6 hónap lehet 6 vagy 12 hónap szünetekkel..a hivatásosak szoktak inkább külszolgálatra menni és egyébként hetente hazajárhatsz onnan is..péntek,szombat,vasárnap ha csak nem raknak be ütinek(ügyeletes tiszt) bár ez azthiszem mostanság már nincs..
5/13 anonim válasza:
Miért bántjátok? Teljesen jó a kategória. Ha jól tudom, Szolnokon van katonai szki
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Azért írtam szerelem sex kategóriába mert ezt ált. felnőttek szokták nézni és hát egy gyerektől ugye nem tudom ezt megkérdezni.
2011. aug. 15. 12:37
7/13 anonim válasza:
A hivatásos katonának ez a munkája,főállásban,tehát ezzel keresi a kenyerét.A szerződéses katona is főállású katona,de nem érhet el magasabb rangokat és általában nem végezte el semmilyen katonai oktatóintézményt,mert ők csak 1-2 évig vannak ott valamilyen feltétellel.Pl. ezt szabta ki neki a bíróság kisebb bűntény miatt vagy most az USA-ban nagyon népszerű,hogy az emberek elmennek 1-2 évre katonának,és cserébe ő és a családja zöldkártyát kap.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2011. aug. 20. 11:26
9/13 anonim válasza:
2011-08-20 01:35...
Te nagyon nyomorék vagy, már ne is haragudj!
Szerződéses katonaként 18-57 évig lehet...
10/13 B~Way válasza:
3. szakinak csak annyit h ő a bolond.
Ha jobban belegondolunk jó a hely mert sz*patják a népet rendesen úgy a sex kategóriába simán elmegy.
H a kérdésre is valasszoljak. Hivatásos fasza. Csak qva nehéz odáig eljutni :-)
Ha tudod hogy milyen a szerződéses és jelentkezel akkor éld bele magad abba a gondolatba h jóideig az is leszel! 15 éves szolgálat után TALÁN ha úgy gondolják h elfogadják a kerelmed ( 40%) akkor ár
Ilyenkor szokott még feljönni szóba a Misszió.
Misszió? Nos. Felejtsd el. Sokat kell letenni az asztalra,felettesednél is meg úgy amblokk. Szerződésesnek 10-35% h kijut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!